SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir metruk binalardan temizleniyor

Düzenlenen toplantıda idari ve adli tedbirlerin etkin şekilde uygulanması, bu binalara girişleri engelleyecek gerekli tedbirlerin alınması ve yıkılmalarıyla ilgili konular görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir metruk binalardan temizleniyor

AMAÇ KAMU DÜZENİNİ KORUMAK

Yenişehir'de bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında kamu düzenini korumak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla metruk binalara yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KAYMAKAM KÖSE BAŞKANLIK ETTİ

Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Davut Aydın, Emniyet Müdürü İbrahim Özdemir, İlçe Yazı İşleri Müdürü Turgut Sevinç, Belediye Zabıta Müdürü Sinan Yaşar, Fen İşleri Müdürü Oğuz Çelebi, İmar İşleri Müdürü Kamuran Toraman, merkez mahalle muhtarları ve diğer görevli personelin katıldı.

ALINACAK TEDBİRLER BELİRLENDİ

Yenişehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, sorumluluk alanında bulunan metruk binalara ilişkin çalışmalar gözden geçirilerek, idari ve adli tedbirlerin etkin şekilde uygulanması ve bu binalara girişleri engelleyecek gerekli tedbirlerin alınması ve yıkılmaları ile ilgili konular görüşüldü.

BAŞKAN AYDIN: İZİN ALINARAK YIKILIYOR

Belediye Başkanı Davut Aydın, İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi ve İmar Kanunun ilgili maddesi kapsamında, can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazlarını mülk sahiplerinden gerekli izni aldıktan sonra yıkımları gerçekleştirdiklerini anlattı.

Belediye Başkanı Davut Aydın, göreve geldiklerinden itibaren başladıkları yıkım çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.