SON DAKİKA
Hava Durumu

Özkan, aday adaylığı başvurusunda bulundu

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, 14 Mayıs'taki genel seçimi için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Özkan, aday adaylığı  başvurusunda bulundu

Özkan, "5 yılda edindiğim TBMM tecrübeleriyle çalışmalarımı daha ileri bir safhaya çözüm odaklı taşımak için yıllarca görev yaptığım sivil toplum örgütleriyle diyalog ve istişare içinde tekrar aday adaylığı başvurusunda bulunarak dosyamı partimin genel merkezine teslim ettim" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başladı.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan sivil toplum örgütleri ile yaptığı istişareler sonucunda tekrar aday olma kararı aldığını açıkladı.

Genç yaşta üyesi olduğu Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği BAL-GÖÇ Derneğinin tüm kademelerinde görev yaptıktan sonra, üyelerin oybirliği ile seçilerek 3 dönem genel başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatan Özkan şunları kaydetti: "20 yıl süren bu görev süreleri içerisinde  Balkan göçmenlerinin sorunlarına vakıf olarak,  sosyal güvenlik sorunu, oturum izinleri, çalışma izinleri, istisnai vatandaşlık, diploma denklik gibi bir çok sorunun çözümü için çalıştım. Göçmen camiasının yoğun istek ve desteği ile CHP Bursa Milletvekili olarak görev yaptığı TBMM'de, Balkan göçmenlerinin birçok sorununu meclis gündemine taşıdım. Bu sorunlar, Bursa ve ülkemizin  bir çok  sorunları hakkında  soru  ve araştırma önergeleri, kanun teklifleri verdim. Balkan ülkelerinde yaşayan Türk ve Müslüman azınlıkların sorunlarını da TBMM'de gündeme getirerek onların sesi olmaya gayret gösterdim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.