SON DAKİKA
Hava Durumu

#İş Sağlığı

YENİŞEHİR YÖREM - İş Sağlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İş Sağlığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN “MESLEKİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ” ÇAĞRISI Haber

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN “MESLEKİ EĞİTİM SEFERBERLİĞİ” ÇAĞRISI

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Federasyonu (İMSİFED) ile İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Şeref Demir, özellikle kalıp, demir, sıva, duvar ve cephe uygulamalarında deneyimli çalışan bulmanın zorlaştığını söyledi. Bursa’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları, depreme dayanıklı yapı ihtiyacı ve konut üretiminin nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacı artırdığını belirten Demir, sorunun sektörün geleceğini doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Nitelikli ustalar “altın yakalı” oldu Gençlerin mesleki alanlara ilgisinin azalması ve deneyimli ustaların yaş ortalamasının yükselmesiyle sektördeki iş gücü açığının büyüdüğünü ifade eden Demir, ücretlerin yükselmesine rağmen ihtiyaç duyulan nitelikte personel bulmakta güçlük çekildiğini kaydetti. Deneyimli ustaları sahip oldukları bilgi, tecrübe ve el becerileri nedeniyle “altın yakalı” olarak nitelendiren Demir, mevcut ustaların birikiminin yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayacak sürdürülebilir bir eğitim ve istihdam modeline ihtiyaç olduğunu vurguladı. “Depreme dayanıklı yapılar nitelikli ellerde yükselir” İş gücü sorununun yapı güvenliği açısından da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Demir, kaliteli malzeme ve doğru mühendislik kadar uygulamadaki işçilik kalitesinin de önemli olduğunu söyledi. Özellikle deprem riski taşıyan Bursa’da uygulama kalitesinin kritik önem taşıdığına işaret eden Demir, “Depreme dayanıklı ve güvenli yapılar yalnızca iyi hazırlanmış projelerle değil, bu projeleri sahada doğru ve eksiksiz şekilde uygulayan nitelikli insan kaynağıyla hayata geçirilebilir” dedi. Mesleki eğitim için ortak çalışma çağrısı Demir, Millî Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin iş birliğiyle yeni bir mesleki eğitim modeli oluşturulmasını önerdi. Yeni sistemde geleneksel yapı uygulamalarının yanı sıra prefabrik ve modüler sistemler, dijital proje yönetimi, enerji verimliliği, iş sağlığı ve güvenliği ile yeni nesil üretim tekniklerinin de eğitim programlarına daha fazla dahil edilmesi gerektiğini belirten Demir, teorik eğitimin uygulamalı çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Gençlerin şantiyelerde ve üretim tesislerinde deneyim kazanabileceği modeller geliştirilmesini isteyen Demir, staj, burs ve mezuniyet sonrası istihdam imkanlarının da artırılması gerektiğini söyledi. İMSİFED ve İMSİAD olarak eğitim kurumlarıyla ortak projeler geliştirmeye hazır olduklarını ifade eden Demir, Bursa’nın güvenli ve dirençli geleceğinin mühendis, mimar ve teknikerlerin yanı sıra iyi yetişmiş nitelikli ustalarla mümkün olacağını kaydetti.

Yenişehir’de Üreticilere "Bitki Koruma" Eğitimi Haber

Yenişehir’de Üreticilere "Bitki Koruma" Eğitimi

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla, üreticilerin hem mevzuata hakim olması hem de güvenli zirai mücadele yöntemlerini öğrenmesi hedefleniyor. "Bitki Koruma Ürünleri Yetkilendirilmiş Üretici Uygulama Belgesi" almak isteyen çiftçiler için eğitim takvimi de netlik kazandı. Eğitim İçeriğinde Kritik Başlıklar İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, üreticilere şu teknik konularda detaylı sunumlar yapılıyor: Güncel Mevzuat ve Denetim: Bitki koruma ürünlerinin satışı, depolanması ve uygulanmasına dair yönetmelikler. Dijital Kayıt Sistemleri: B-Reçete ve E-ÜKD (Elektronik Ürün Takip Sistemi) uygulamalarının detayları. Pestisit Denetimi: 2026 Yılı Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Programı kapsamında uyulması gereken talimatlar. İş Sağlığı ve Kayıt: İlaçlama sırasında alınması gereken güvenlik tedbirleri, uygulayıcıların yasal sorumlulukları ve tutulması zorunlu olan kayıtlar. Eğitimler Her Salı Ziraat Odası’nda Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; belge almak isteyen üreticiler için bilgilendirme toplantıları 03.03.2026 tarihinden itibaren her hafta düzenlenecek. Zaman: Her Salı, Saat 10.00 Yer: Yenişehir Ziraat Odası Toplantı Salonu Başvurular Dilekçe ile Yapılacak Belge sahibi olmak isteyen üreticilerin, Yenişehir İlçe Müdürlüğüne şahsen giderek resmi dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yetkililer, daha önceki dönemlerde belge almış olan üreticilerin belgelerinin geçerliliğini koruduğunu, bu üreticilerin yeniden başvuru yapmalarına gerek olmadığını hatırlattı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.