SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜSİAD'da gündem 'dayanışma ruhu ve değerlerimiz'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansı, "Dayanışma Ruhu ve Değerlerimiz" temasıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
MÜSİAD'da gündem 'dayanışma ruhu ve değerlerimiz'

İslam Hukuku Profesörü ve MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hayrettin Karaman ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuk konuşmacı olduğu konferansa, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, geçmiş dönem MÜSİAD Bursa Şubesi başkanlarının yanı sıra çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

Konferansın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak, Genel Kurul sonrası göreve gelen yönetim kurulu olarak yeni dönem çalışmalarına başlarken 6 şubat tarihindeki ülkeyi yasa boğan depremin yaşandığını ve planlarının değiştiğini söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR OLDU"

Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen deprem haberinden sonra bölgedeki MÜSİAD şubeleri ile organize bir şekilde yardımları başladıklarını ifade eden Alparslan Şenocak, "MÜSİAD Genel Merkezimiz koordinasyonunda yurt içi ve yurt dışı tüm teşkilatlarımızla deprem bölgesindeki illerle eşleşerek çalışmalar gerçekleştirdik. En ücra köşelere kadar yardımlarımız ulaştı. Ayrıca, MÜSİAD olarak Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine 2 bin konteynerden oluşan yaşam alanı inşa edilmesiyle ilgili çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Üyelerimiz arasındaki yardımlaşma olarak ifade edebileceğimiz Karz-ı Hasen Sandığı müessesesini de deprem bölgesindeki kardeşlerimize yönelik sürdürüyoruz. Bunu gerçekleştirmenin en anlamlı ve en uygun zamanı olduğunu biliyoruz" dedi.

"YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ"

'Dayanışma Ruhu ve Değerlerimiz' temasıyla gerçekleştirilen Müstakil Düşünceler Konferansının konuk konuşmacısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, belediye olarak deprem bölgesine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında MÜSİAD Bursa şubesi üyelerine bilgiler aktardı.

Ülkeyi yasa boğan depremin ilk günü bölgeye ulaştıklarını belirten ve gözlemlerini anlatan Aktaş, "Asrın felaketi olan bu deprem 11 ilde 14 milyon vatandaşımızı etkiledi. Devletin bütün kurumları seferber oldu. Bugüne kadar herkes el birliği ile gayret etti ve bu olağanüstü dönemi devlet millet birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

İlk günlerde yaklaşık 2 bin kişilik belediye çalışanından oluşan ekiplerin deprem bölgesinde arama kurtarma, enkaz kaldırma başta olmak üzere sıcak yemek dağıtılmasından ihtiyaçların karşılanmasına kadar her alanda çalışma yaptığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Halen 400 personelimiz bölgede görevinin başında. Konteyner kentler kuruyoruz, 2500 civarında konteynerimiz olacak. Hatay'a gelen bütün sosyal yardımların lojistiğini gerçekleştiriyoruz. Bölgede hayat normale dönmeye başladı, insanlarda umut ışığı belirdi. O bölgenin yerinde imar edilmesi için çalışıyoruz. Bunun için de yardımlarımızı sürdürmeliyiz" diye konuştu.

'VER Kİ VERSİNLER'

Programın son konuşmacısı İslam Hukuku Profesörü ve MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hayrettin Karaman da "İslamiyetin ilk yıllarında muhacirler ile ensar arasında kardeşlik bağı kuruldu, o dönemde bütün Müslümanlar bunu yaptı. Bizim de bugün deprem bölgesindeki 11 şehirde öncelikli hedefimiz, orada vaktiyle kendi işlerinin başında olanları, bir başka ifadeyle balık tutan insanları yeniden balık tutacak hale getirmemiz gerekir. Bu da yardımlaşma ile mümkündür" dedi.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman konuşmasını "Ver ki versinler. İster bağış, ister ödünç olsun vermeliyiz. Balık tutmak isteyenlere, yani kendi işine devam etmek isteyenlere yardım etmeliyiz. Herkes elinden geleni yapmalı, bu olursa yaşadığımız yer yeryüzü cennetine döner" diyerek tamamladı.

"NORMALLEŞME TİCARET İLE OLACAK"

Konuşmaların ardından söz alan MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Çınar da yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde işlerini kaybedenlerin yeniden ticari hayata dönebilmeleri için can suyu niteliğinde olmak üzere destek sağlamak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığı faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını, sandığa katkı sağlamak isteyenlerin bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.