SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehirli çiftçilere emeklilik müjdesi

Ziraat Odası üyesi çiftçilerin emeklilik hakkının önündeki engeller kaldırılıyor. AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet İleri, yaptığı basın açıklamasında, Ziraat Odası’nın yasa ile belirlenen şekle uygun olarak kayıtları düzenlememesi nedeniyle pek çok çiftçinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile sıkıntılar yaşadığını hatırlattı

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 10:52
Kaynak: MUSTAFA EFE
Yenişehirli çiftçilere  emeklilik müjdesi

İleri, “Ziraat Odası’nın işini doğru yapmaması çiftçilerimizin sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmasına sebep olduğu, bunun anayasa ile korunan sosyal güvenlik hakkının yok sayılması anlamına geldiğini Cumhur İttifakı olarak her platformda dile getirdik. İlk günden beri çiftçilerimizin bu haklı davasının yanında olarak yoğun bir mücadele verdik ve sonunda bugün itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çıkarmış olduğu genelgeyle bu mağduriyeti sona erdi” dedi.

“Kıymetli hemşerilerim, bilindiği üzere Ziraat Odası’nın vakti zamanında yasa ile belirlenen şekle uygun olarak kayıtları düzenlememesi nedeniyle pek çok hemşerimiz Sosyal Güvenlik Kurumu ile sıkıntılar yaşadı.

Ziraat Odası’nın işini doğru yapmaması çiftçilerimizin sosyal güvenlik hakkından mahrum kalmasına sebep olduğu, bunun anayasa ile korunan sosyal güvenlik hakkının yok sayılması anlamına geldiğini Cumhur İttifakı olarak her platformda dile getirdik.

İlk günden beri çiftçilerimizin bu haklı davasının yanında olarak yoğun bir mücadele verdik ve sonunda bugün itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çıkarmış olduğu genelgeyle bu mağduriyeti sona erdi.

Suna göre kurum öncelikle Ziraat Odası kayıtlarının genel olarak usulüne uygun olmadığını, denetlemeleri vasıtasıyla tespit ettikten sonra daha önce prim borcunu düzenli ödemediği için sigortası durdurulan ve bundan sonrası için geçerli Ziraat Orası kaydı olmadığından günlerini alamayan çiftçilerimizin sigortalılıkları yeniden başlatıldığı tarihte Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kaydı yeterli olacaktır.

Bu düzenlemeyle çiftçilerimizin yaşamış olduğu bu mağduriyet ortadan kalkmış oldu.

Bu vesileyle süreci başından sonuna takip eden Yenişehir Belediye Başkanımız ve başkan adayımız Davut Aydın’a, Cumhur İttifakı Milletvekillerimize, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun.”

Kaynak: MUSTAFA EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.