SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de matematiksel düşünme seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “her yerde matematik” anlayışıyla başlatılan Matematik Seferberliğine Yenişehir de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir'de matematiksel düşünme seferberliği

SEMİNER 3 GÜN SÜRECEK

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Matematik Seferberliğine katkı sunmak amacıyla sınıf öğretmenlerine yönelik 3 gün sürecek Bursa ARGE biriminden Matematik Öğretmeni/Oyun Yazarı İbrahim Demir’in katılımıyla “Matematiksel Düşünme Becerileri-1" semineri düzenledi.

BİLGİLERİ UYGULAMALI ANLATTI

Matematiksel Düşünme Atölyesi başlıklı seminer ve atölye çalışmalarıyla tanınan İbrahim Halil Demir, öğrencilerin derslerde matematik becerilerini kazanması amacıyla farklı öğretim metotları ile pedagojik uygulama becerilerinin de kazandırılmasını öngören materyallerin kullanılmasıyla ilgili bilgiler anlattı.

AÇILIŞ DERSİNE KATILDILAR

Mesleki gelişimleri desteklenen öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarını desteklemek ve bu alanda yaptıkları çalışmalara katkıda bulunmak için düzenlenen atölyenin açılış dersine İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Karakuş da katılarak öğretmenlere başarılar dilediler.

AYAZ'DAN YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR

Düzenlenen seminerin amacıyla ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayaz, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde her zaman yanlarında olan ve kendilerini destekleyen İlçe Kaymakamı Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Davut Aydın'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “her yerde matematik” anlayışıyla başlatılan Matematik Seferberliği, günlük yaşamda matematik dersinde öğrenilenlerin uygulanmasını kolaylaştırmayı ve öğrencilerin küçük yaştan itibaren matematiği severek kullanmalarını amaçlanıyor.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Matematik Seferberliğine katkı sunmak amacıyla sınıf öğretmenlerine yönelik 3 gün sürecek Bursa ARGE biriminden Matematik Öğretmeni/Oyun Yazarı İbrahim Halil Demir’in katılımıyla “Matematiksel Düşünme Becerileri-1 “semineri düzenlendi.

Mesleki gelişimleri desteklenen öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarını desteklemek ve bu alanda yaptıkları çalışmalara katkıda bulunmak için düzenlenen bu atölyenin açılış dersine İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan KARAKUŞ da katılarak öğretmenlere başarılar dilediler.

Matematiksel Düşünme Atölyesi başlıklı seminer/atölye çalışmalarıyla İbrahim Halil Demir, öğretmenlerin düşünme becerilerini matematik temelinde ele alarak onlara özellikle oyun temelli öğretim metotlarından uygulamalı örneklerle destek olmayı hedeflenmiş atölyesinde, öğrencilerin derslerde matematik becerilerini kazanması amacıyla farklı öğretim metotları ile pedagojik uygulama becerilerinin de kazandırılmasını öngören materyallerin kullanılması ile ilgili bilgileri uygulamalı olarak paylaşıyor. Atölyede ayrıca, öğrencilerin bağımlılık haline gelen dijital oyunlardan, hastalık ve şiddet içerikli öğretilerden korunması amacıyla geliştirilen Matematik Temalı oyunlarını da gösteriliyor.Matematik oyunları ile ilgili öğretmenlerin bilgi ve birikimlerinin artırılmasına, ders içeriklerinin daha ilgi çekici hale getirilmesi, öğrencilerin ders başarısının artırılması, eğitimin en önemli öğesi olan öğretmenlerin, zekâ oyunları alanında mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması,  ders dışı etkinlik ve faaliyetlerde aktif rol oynamaları amaçlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, “Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini destekleyen bu seminerde öğrendiklerini sınıflarında uygulayacakları çalışmalar ile öğrencilerimizin matematik dersini oyunlarla küçük yaştan itibaren sevmeleri, derste öğrendiklerini günlük yaşam becerilerinde kullanmaları ve bu derse karşı oluşabilecek kaygı ve korkuyu yenmeleri hedeflendi” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ayaz, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde her zaman yanlarında olan ve kendilerini destekleyen İlçe Kaymakamı Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Davut Aydın'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.