SON DAKİKA
Hava Durumu

Yağmur Yenişehirli çiftçileri sevindirdi

Yılbaşından itibaren gerçekleşen yağışlar, Yenişehir Ovası'nda adeta bayram havası estiriyor. Kar ve yağmur yağışının bugünlerde yerini yağmura bıraktığı ilçede çiftçiler önümüzdeki sezona umutla bakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yağmur Yenişehirli çiftçileri sevindirdi

Özel Haber: Ertan ADANA



     Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve İl Tarım Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, yağışların her bakımdan yararlı olduğunu belirtti. Öncelikle arazilerde ekili ürünlerin yağmur yağışıyla verim ve kalitesinin artacağını anlatan Aktaş, tarımsal sulama göletlerindeki su seviyesinin yükseldiğine işaret etti.
     Yenişehir Ovası'nda buğday, şekerpancarı, bezelye ve patates ürünlerinin ekiminin tamamlandığını, lahana, yağlık ve çerezlik ayçiçeklerinin ise ekiminin sürdüğünü ifade eden Aktaş, "Yalnızca Yenişehir'de ve Bursa'nın diğer ilçelerinde değil, Bandırma'dan Edirne'ye, Balıkesir'den Çanakkale'ye değin birçok bölgemizde yağmur yağışlarının olumlu etkileri söz konusu" dedi.



"VERİM VE REKOLTE ARTACAK"
     Yağışların, ekili tüm ürünlerde olumlu yansımasının görüleceğini vurgulayan Aktaş, "Örneğin, buğday ürününün gelişimini değerlendirebiliriz. Yağışlar bu denli istikrarlı gerçekleşmeseydi, önümüzdeki haziran ayı sonundaki hasatta verim ve kalite düşük olabilirdi. Ancak bu yağmurlarla birlikte 1 dönümünden 400 kilo ürün alınan bir tarladan 500 kiloya kadar ürün alınabilecek. Kaldı ki buğday ve arpa ekilen araziler hep kıraç araziler. Bu araziler yağmur yağışlarının dışında su yüzü görmüyor. Çünkü bu arazilere su götürmek mümkün değil. Bu nedenle yağmur yağışının etkisi bu bölgelerde de epey olumlu oluyor" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.