SON DAKİKA
Hava Durumu

Var Oluş Mücadelemiz Çanakkale’de Başladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Yenişehir’de hazırlanan törenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 19:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
Var Oluş Mücadelemiz Çanakkale’de Başladı

Mustafa Kemal Atatürk: ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’

“ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109’UNCU YILDÖNÜMÜ”

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hv. P. Ütğm. Muharrem Taşçı yaptı. Üsteğmen Taşçı, “Bugün, dünya tarihine mal olmuş Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü, Türk tarihinin şerefli bir zafer günüdür” dedi.

“TARİH SAYFALARINDA YERİNİ ALMIŞTIR”

Üsteğmen Taşçı, “Zafer ve hemen onun ardından gelen Kurtuluş Savaşı’mız, dünyanın en gelişmiş teknolojik imkânlarıyla donatılmış, güçlü sömürgeci devletler karşısında bir milletin tek başına verdiği ve sonunda onurlu ve erdemli kimliğiyle başarıyı yakaladığı ender bir mücadele olarak tarih sayfalarında yerini alırken dünyanın diğer bazı milletleri için de en güzel örnek olmuştur” dedi.

“VATAN TOPRAKLARIMIZ KUTSAL EMANETTİR”

Üsteğmen Taşçı şunları kaydetti: “Aziz şehitlerimiz, biliniz ki tertemiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği, tüm Türk ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karada, denizde, havada en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.”

Etkinliğe Kaymakam Mustafa Güney, Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay İbrahim Fevzi Büğdüz, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki programın ardından Selimiye ve Kıblepınar Şehitlikleri ziyaret edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırlanan programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hv. P. Ütğm. Muharrem Taşçı yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Hv. P. Ütğm. Muharrem Taşçı şunları kaydetti: “Bugün dünya tarihine mal olmuş Çanakkale Zaferi’nin 109, yıldönümü, Türk tarihinin şerefli bir zafer günüdür. Bugün, Türk milletinin özgürlüğü ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini gösterdiği Çanakkale Geçilmez sözleriyle vücut bulan nasırlı ellerinin sahibi analarımız, dedelerimiz, erkeği kadını, çocuğu genciyle bir milletin var oluş mücadelesinin temelinin atıldığı, gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ dediğinde bir gözünü kaybettiği halde diğer gözüyle savaşan, bir bacağı koptuğunda diğer bacağıyla koşan üzerine yağan mermilere göğsünü siper eden, kanıyla toprağa can katan kahramanların arşa yükseldiği yerdir Çanakkale. Zafer ve hemen onun ardından gelen Kurtuluş Savaşı’mız, dünyanın en gelişmiş teknolojik imkânlarıyla donatılmış, güçlü sömürgeci devletler karşısında bir milletin tek başına verdiği ve sonunda onurlu ve erdemli kimliğiyle başarıyı yakaladığı ender bir mücadele olarak tarih sayfalarında yerini alırken dünyanın diğer bazı milletleri için de en güzel örnek olmuştur. Aziz şehitlerimiz, biliniz ki tertemiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği, tüm Türk ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karada, denizde, havada en kutsal emanet olarak tarafından muhafaza edilecektir.”

Çelenk sunumundan sonra Yenişehir Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edildi. Şehitlik ziyareti sonrası Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki program başladı. Programın ardından Selimiye ve Kıblepınar Şehitlikleri ziyaret edildi.

Etkinliğe Kaymakam Mustafa Güney, Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay İbrahim Fevzi Büğdüz, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.