SON DAKİKA
Hava Durumu

‘Ürün sigortasını ihmal etmeyin’

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çiftçilerin tarım sigortalarını süresi içinde yaptırmaları istendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:06
Kaynak: HAKAN YİĞİT
‘Ürün sigortasını  ihmal etmeyin’

 Yapılan açıklamada, “TARSİM’e üye sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvurarak tarım sigortanızı yaptırın.Ürünlerinizi olası risklere karşı geç olmadan güvence altına alın” denildi.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, çiftçilerin tarım sigortalarını süresi içinde yaptırmaları istendi. Yapılan açıklama şu bilgiler verildi: “TARSİM’e üye sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvurarak tarım sigortanızı yaptırın. Ayiçiçeği ürününüzü dolu paketinde yer alan risklere karşı geç olmadan güvence altına alın. Domates ürününde dolu paketine ek olarak alınabilen ve fide dönemini kapsayan don teminatı için son kabul tarihleri lokasyonlara göre değişmekte olup yetiştiriciliğin yoğun yapıldığı yerlerde 30 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında sona ermektedir. Buğday ve arpa ürünleri için son kabul tarihleri lokasyonlara göre değişmekte olup buğday ürünü için 30 Mart-15 Mayıs, arpa ürünü için 16 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında sona ermektedir. Patates ürün için son kabul tarihleri lokasyonlara göre değişmekte olup yetiştiriciliğin yoğun yapıldığı yerlerde 1 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında sona ermektedir. Lokasyonlara göre değişen poliçe son kabul tarihleri için detaylı bilgi www.tarsim.gov.tr’de.”

Kaynak: HAKAN YİĞİT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.