SON DAKİKA
Hava Durumu

TAHIL ÜRETİMİNDE KALİTE ARAYIŞLARI

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yazılı Köyü’nde karabuğday, Avşar Köyü’nde ise arpademonstrasyon çalışması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:20
Kaynak: ECENAZ EFE
TAHIL ÜRETİMİNDE KALİTE ARAYIŞLARI

KONTROLLER DEVAM EDİYOR

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yazılı Köyü’nde 14 dekar alanda karabuğday, Avşar Köyü’nde ise 5 dekar alanda 4 arpa çeşidinin ekim işlemi gerçekleştirildi. Ekim yapılan tarlalarda Müdürlük kontrollerini sürdürüyor.

VERİM VE KALİTE YÜKSELECEK

Demonstrasyon çalışmalarının başlıca amacının, yoğun üretimi yapılan ve çiftçilerin geçimini sağlanmasında önem taşıyan tarla bitkilerinde yeni, yüksek verimli ve kaliteli, bazı hastalık ve zararlılara dayanıklı ürünler elde etmek olduğu vurgulandı.

ÇİFTÇİNİN GELİRİ ARTACAK

Bursa bölgesinin iklim koşullarına en iyi adapte olan çeşitleri tespit etmek, bunları çiftçilere tanıtmak ve bu sayede birim alandan alınan verimi yükselterek çiftçilerin gelir düzeyinin artması hedefleniyor.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Bunun yanı sıra çeşitler konusunda çiftlilere en doğru bilgiyi verebilmek, yüksek verimli çeşitlerin üretim alanlarını en kısa sürede arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmanın amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak: ECENAZ EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.