SON DAKİKA
Hava Durumu

Maden ocağının yakınındaki yarıklar evi ikiye böldü

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde maden firmasının çalışmaları köyü tehdit etmeye devam ediyor. Arazilerde oluşan yarıklar bir evi ikiye böldü.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2025 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2025 12:04
Muhabir: MUSTAFA EFE
Maden ocağının yakınındaki yarıklar evi ikiye böldü

Yenişehir Kirazlıyayla Mahallesi'nde Meyra Madencilik’in Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme (Flotasyon) Tesisi ve Atık Barajı Projesi kapsamında uzun zamandır devam eden kazı çalışmaları sonrasında madene yakın arazilerde büyük yarıklar oluştu.

Çalışmalar sebebiyle yaşlı bir adamın yaşadığı ev ikiye bölündü. Geceleri korku içerisinde uyuduklarını söyleyen mahalle halkı, gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi.

Ne yapacağını çaresizce kara kara düşünüyor

Evde ve arazisinde derin çatlaklar oluştuğunu belirten yaşlı adam, gidecek bir yerinin olmadığını, evinin yıkılma noktasına gelmesine rağmen içinde yaşamaya devam etmek zorunda olduğunu söyledi. Firmanın kendisine yeni ev yapma sözü verdiğini ancak kimsenin kendisi ile ilgilenmediğini ifade eden vatandaş, yaklaşan kış öncesi ne yapacağını kara kara düşünmeye başladı.

‘Çevresindeki ormanlık alanlar da zarar görüyor’

Tesislere yakın noktadaki ormanlık alanların da zarar gördüğünü ifade eden vatandaşlar, maden firması için gerekli yaptırımların uygulanmasını ve köyü tehdit eden çalışmaların sonlandırılmasını istedi.

Öte yandan, firmanın daha önce tesislerde ihtiyaç duyulan suyu İznik Gölü'nden çekmek için girişimlerde bulunduğu, İznik Belediyesi tarafından su çekilmesinin engellendiği öğrenildi.

Kaynak: MUSTAFA EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.