SON DAKİKA
Hava Durumu

HALK EĞİTİM EMRİNİZDE

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Güzel, vatandaştan gelen talepleri anında değerlendirdiklerini belirterek, ‘Vatandaşımızın emrindeyiz’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
HALK EĞİTİM EMRİNİZDE

    Müdür Güzel, yaptığı açıklamada, ‘Bağımlılıkla mücadeleden el ve ayak bakımı kursuna değin 64 ayrı kursta 2 bin 254 kursiyerimize eğitim veriyoruz. Vatandaşlarımız, ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve daha fazla deneyime sahip olmak için Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim görüyor.12 kişinin bir araya gelip Müdürlüğümüze yaptığı kurs başvurusunu hemen değerlendiriyoruz. Bunun yanında programımızda yer alan kurslarla ilgili duyurular yaparak kurs başvurularını alıyoruz. Yaşam koşullarındaki değişimlerin, toplumdan gelen kurs taleplerini de şekillendirdiğini görüyoruz’ dedi.





 
   Geçmiş yıllarda akla hayale gelmeyecek kurslara talebin giderek arttığını dile getiren Güzel, 'Şu an Müdürlüğümüzde, bağımlılıkla mücadeleden el ve ayak bakımı kursuna, emlak danışmanlığından dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursuna değin toplam 64 kursumuz var. Göçmenlere yönelik Türk dil kursu düzenlerken, gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimleri veriyoruz. Bağımlılıkla mücadele kurslarında madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı anlatılırken, teknoloji bağımlılığı da anlatılıyor. Tüm kurslara toplam 2 bin 254 kursiyer devam ediyor' diye konuştu.




 
   Tek amaçlarının  ülke ve vatandaşların ekonomisine katkıda bulunmak, el becerilerini geliştirmek olduğunu dile getiren İsmail Güzel, 'Eski yıllarda kurslar çoğunlukla köylerde açılıyordu. Bu kurslar da daha çok el sanatları ve halıcılık öğretiliyordu. Şimdiyse, günümüzün şartlarına ve gelişmelerine ayak uyduracak kurslar düzenliyoruz. Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevinde kuaförlük, saç bakımı gibi kurslarımız sürüyor. Garnizon Komutanlığı ile iş birliğiyle, ilçemizde görevli askerlerimize kalorifer ateşçiliği ve organik tarım kursları veriyoruz. Vatandaşımızdan gelen değişik kurs talepleri bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Bu nedenle bizler vatandaşımızın emrindeyiz. 12 kişi bir araya gelsin istedikleri kursu bize bildirsinler biz gerekli çalışmalara hemen başlayalım' diye konuştu.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.