SON DAKİKA
Hava Durumu

Destek başvuruları başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destek başvurularına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Destek başvuruları başladı

 Yenişehir’de yetkili kurum MDH Tarımsal Danışmanlık Proje Müdürü Dilek Bora Balaban,  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 21 Aralık 2017 tarihinde IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıkmış olduğunu belirterek, ‘Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar”ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörleri kapsamında başvurular kabul edilecektir.
 



 
   Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir.
 
   Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelere  %40-70 destek veriliyor.
 
   Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları ve Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına ise %55-65 oranında destek veriliyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerimizin bir an önce müracaat etmelerini bekliyoruz’ dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.