SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıldönümü, Yenişehir'de de düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlandı. Törenlere Yenişehirlilerin ilgi gösterdiği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 22:32
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Cumhuriyet ateşi hiç sönmeyecek

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Kaymakam Mustafa Güney, Kaymakamlık makamında saat 10.00'da tebrikleri kabul etti. Ardından törenin yapılacağı Atatürk Anıtı'na gidildi ve Yenişehirli yöneticiler halkın bayramını kutladı.

KAYMAKAM GÜNEY'İN KONUŞMASI

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kaymakam Güney, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okunup dereceye girenlere ödülleri verildi.

100. YIL CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Akşam ise saat 19.00'da Derviş Eroğlu Bulvarı'ndan Heykel'e kadar Yenişehir Mehter Takımı eşliğinde kamu ve özel tüm grupların katılımıyla "100. Yıl Cumhuriyet" pankartlı döviz ve kırmızı beyaz meşalelerle yürüyüş yapıldı.

Kaymakam Mustafa Güney, Kaymakamlık makamında saat 10.00'da tebrikleri kabul etti. Törenin yapılacağı Atatürk Anıtı'na geçildi ve Yenişehirli yöneticiler halkın bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kaymakam Güney, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kutlamaların ilerleyen bölümlerinde şiirler okundu. Önce okullar arası şiir yarışmasında 1'inci olan şiir ile liseler arası kompozisyon yarışmasında 1'inci olan eser okundu. Folklor ve karate gösterilerinin ardından mehter gösterisi izlendi. Tören, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Akşam ise saat 19.00'da Derviş Eroğlu Bulvarı'ndan Heykel'e kadar Yenişehir Mehter Takımı eşliğinde kamu ve özel tüm grupların katılımıyla "100. Yıl Cumhuriyet" pankartlı döviz ve kırmızı beyaz meşalelerle yürüyüş etkinliği vardı. Yürüyüş sonrası Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde öğretmen ve çocuklardan oluşan gruplarla 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı Müzik Dinletisi başladı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde müzik dinletisi, resim ve fotoğraf sergisi etkinliği düzenlendi.

HABER:ERTAN ADANA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.