SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇİFTÇİNİN EMEKLİLİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bursa'da katıldığı toplantıda Yenişehir, İznik, Mudanya ve Karacabeyli çiftçilerin emekliliğinin önündeki engelin kaldırılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:23
Kaynak: HAKAN YİĞİT
ÇİFTÇİNİN EMEKLİLİK  SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”

Bakan Işıkhan’ın açıklaması Yenişehir’de çiftçiler arasında sevinçle karşılandı. Yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, “Cumhur ittifakı olarak konunun takipçisi olduk ve çiftçilerimizin mağduriyetini çözeceğimize dair verdiğimiz sözün arkasında durduk” dedi.

BASIN TOPLANTISIYLA AÇIKLADI

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İleri, MHP İlçe Başkanı Arif Eren’le birlikte ilçeli çiftçilerle bir araya gelen Başkan Aydın, “Ziraat Odası kayıtlarından dolayı mağdur olan çiftçilerimizin sorunları çözüme kavuşturuldu. Emeklilik işlemlerinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kayıtları esas alınacak” diye konuştu.

“KİMSEDE SUÇ ARAMADIK”

Başkan Aydın şunları kaydetti: “İlk andan itibaren yaptığımız görüşmeler sonunda şükürler olsun bugün çiftçimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Bu durumla ilgili kimsede suç aramadık. Çiftçilerimize ve değerli ailelerine, Yenişehir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bursa'nın Yenişehir, İznik, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde, Ziraat Odalarının eksik kayıt tutmalarından ötürü emekli olamayan çiftçilere müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan Bursa'da katıldığı toplantıda çiftçilerin emekliliğinin önündeki engelin kaldırılacağını açıkladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Cumhur İttifakı olarak yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Başkan Aydın, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Bursa'dan çiftçilerimize müjde verdi. Ziraat Odası kayıtlarından dolayı mağdur olan çiftçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturdu. İlçe Tarım Müdürlüklerinin kayıtlarının esas alınacağını bildirdi" diye konuştu.

Tarihi Belediye Meydanı’nda açıklama yapan Başkan Aydın şunları kaydetti: “Biliyorsunuz; Yenişehir Ziraat Odasına üye çiftçilerimizin kayıtlarında yaşanan sorun nedeniyle emekli olamayan çiftçilerimiz bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu sorununu çözmek amacıyla bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Işıkhan ile Bursa’da bir dizi görüşmelerimiz oldu. Sağ olsunlar Sayın Bakanımız bizleri dinledi, çiftçilerimizin mağduriyetini kendisine anlattık.

Görüşmemiz sonunda Ziraat Odası kayıtlarından dolayı emeklilik mağduru yaşayan çiftçilerimizle ilgili olarak İlçe Tarım Müdürlüğümüz kayıtlarının geçerli olacağını, çiftçilerimizin bu mağduriyetinin giderileceğinin müjdesini bizlere verdi.

Konunun tarafımızdan öğrenildiği ilk andan itibaren yaptığımız görüşmeler sonunda şükürler olsun bu gün çiftçimizin yüzünü güldürmeyi başardık.

Bu durumla ilgili olarak kimsede suç aramadık. Cumhur ittifakı olarak konunun takipçisi olduğumuz ve çiftçilerimizin mağduriyetini çözeceğimize dair verdiğimiz sözün arkasında durduk. İnşallah Yenişehir’den yanan alev tüm Türkiye’ye derman olacaktır.

Milletin derdiyle dertlenen “hisli bir yürek” olarak çiftçilerimize ve değerli ailelerine, Yenişehir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

Kaynak: HAKAN YİĞİT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.