SON DAKİKA
Hava Durumu

"Bir destanın adıdır Çanakkale"

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Programı'nın ilk günkü programı Şehit Yunus Bal Ortaokulu tarafından hazırlanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
"Bir destanın adıdır Çanakkale"

Programın 2'nci gününde ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Heykel Meydanı'ndaki tören sona erdi. Ardından Yenişehir Şehitliği, Selimiye Şehitliği ve Kıblepınar Şehitliği ziyaret edildi. Buradaki törene Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, Cumhuriyet Savcısı Rıdvan Kara, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Programı'nın ilk günkü programı Şehit Yunus Bal Ortaokulu tarafından hazırlanmıştı. Programın 2'nci gününde ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Heykel Meydanı'ndaki tören sona erdi. Ardından Yenişehir Şehitliği, Selimiye Şehitliği ve Kıblepınar Şehitliği ziyaret edildi.

Buradaki törene Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel, Cumhuriyet Savcısı Rıdvan Kara, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse mesajında şunları kaydetti: "Geri dönmeyi bir an bile düşünmeyerek şahadete koşan sayısız isimsiz kahramanı, 215 kiloluk top mermisini tek başına taşıyarak namluya süren ve İngiliz zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı ile yokluklar içindeki bir milletin verdiği şanlı mücadelenin; vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” diyerek birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya ilan edildiği bir destanın adıdır Çanakkale. Tarihin akışını değiştirerek her sayfasına kanlarıyla destan yazan ve bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108’inci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum."

Belediye Başkanı Davut Aydın da mesajında şunları kaydetti: "8 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.