SON DAKİKA
Hava Durumu

Av köpeklerine aşı ve çip uygulaması

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler tarafından düzenlenen programla av köpeklerine çip takılarak kuduz aşısı uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 15:50
Kaynak: ERTAN ADANA
https://www.yenisehiryorem.com/
Av köpeklerine aşı ve çip uygulaması

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Yenişehir'de kuduz hastalığına yakalanmış hayvanlar ile temas kurma riski en fazla olan gruba dahil evcil hayvanlardan av köpeklerini kuduz riskine karşı korumak ve bu hastalığa karşı toplumsal farkındalık oluşturmak üzere düzenlenen program kapsamında bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

20 AV KÖPEĞİNE UYGULANDI

Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından tertiplenen program ile Yenişehir Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyelerine ait muhtelif cinslerden toplam 20 av köpeğine kimliklendirme kapsamında mikroçip takılarak, pasaport hazırlandı ve kuduz aşısı uygulaması gerçekleştirildi.

"KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR"

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirdiğimiz programda emeği geçen tüm personele ve çağrımıza katılan Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği yönetimine ve kayıtlı avcılarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

""UYGULAMAYA DEVAM EDİLECEK"

Akın, "2022 yılında Yenişehir’deki tüm mahallelerimizde toplamda 2 bin 400 adet kedi ve köpeğe kuduz aşılaması yapıldı. 2023 yılında da 900 adet kedi ve köpeğe kuduz aşılaması ile 300 adet evcil hayvana mikroçip uygulaması yapıldı ve yıl boyunca da aşılama ve mikroçip uygulamaları sürecek" dedi.

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimler tarafından tertiplenen program ile Yenişehir Avcılar ve Atıcılar Kulübü üyelerine ait muhtelif cinslerden av köpeklerine kimliklendirme kapsamında çip takılarak kuduz aşısı uygulaması gerçekleştirildi.

Kuduz hastalığına yakalanmış hayvanlar ile temas kurma riski en fazla olan gruba dahil evcil hayvanlardan av köpeklerini kuduz riskine karşı korumak ve bu hastalığa karşı toplumsal farkındalık oluşturmak üzere kulüp ile yapılan program kapsamında bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

Uygulama kapsamında programa katılan avcılara ait yaklaşık 20 adet av köpeğine kuduz aşısı, pasaport ve mikroçip uygulaması gerçekleştirildi.

Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet AKIN konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirdiğimiz programda emeği geçen tüm personele ve çağrımıza katılan Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği yönetimine ve kayıtlı avcılarımıza teşekkür ederim. "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında mikroçip ve pasaport ile kayıt altına alınması, köpeklerin her yıl kuduz hastalığına karşı aşılanması halk sağlığı açısından önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

İlçemizde Bakanlığımız aşılama programı kapsamında 2022 yılında Yenişehir’deki tüm mahallelerimizde toplamda2400 adet kedi ve köpeğe kuduz aşılaması yapılmış olup, 2023 yılında da 900 adet kedi ve köpeğe kuduz aşılaması ile 300 adet evcil hayvana mikroçip uygulaması yapıldı ve yıl boyunca da aşılama ve mikroçip uygulamaları devam edecektir.

HABER:ERTAN ADANA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.