SON DAKİKA
Hava Durumu

ULUDAĞ’A RUS PİYANGOSU

Gürhan Adana'nın Yenişehir Yazıtı kitabından 'ULUDAĞ’A RUS PİYANGOSU'

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
ULUDAĞ’A RUS PİYANGOSU

Beyaz Cennet’in cazibesi terör korkusunu yendi, 10 günde 5 bin Rus ve Ukraynalı turist Yenişehir Havaalanı yoluyla Uludağ’a geliyor.

Yaz aylarında Güney sahillerine akın eden Rus turistlerin kış turizmi için tercihleri Uludağ… İstanbul saldırılarının ardından Batı, “Türkiye’ye gitmeyin” çağrıları yaparken, son yıllarda Türk turizminin ‘kurtarıcısı’ olan Ruslar, Noel tatilini de Türkiye’de geçirecekler.

10 gün içinde 5 bine yakın Rus ve Ukraynalıyı Bursa’ya getirecek 33 uçaktan dördü dün Yenişehir Havaalanı’na indi. Turtess Bursa Bölge Müdürü Sezgin Akpınar, Rusya ve Ukrayna’dan dün yapılan dört seferle birlikte, Yenişehir Havaalanı’na 33 uçak seferinin düzenleneceğini belirtti.

Rus turistlerin, “Noel Tatili” nedeniyle Türkiye’ye geldiklerine işaret eden Akpınar, “Uludağ’a 10 gün içinde, Yenişehir Havaalanı yoluyla, yaklaşık 5 bin turist gelecek” diye konuştu.

Akpınar, Uludağ’ın yanı sıra, alışveriş merkezleri ve tarihi mekânları da gezecek Rus turistlerin Bursa’ya ekonomik açıdan katkı sağlayacağını dile getirdi. Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip olan fakat tarifeli sefer konulmadığı için aktif olarak hizmet veremeyen Yenişehir Havaalanı, dün Rus turistlerle şenlendi.

Rusya ve Ukrayna’dan gelen 4 uçaktaki 160 turist havalimanında görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı.
Öte yandan turistler Türkiye’deki son bombalama olaylarıyla ilgili görüşlerini şöyye açıkladılar:
Tatyana Nikolovna: “Benim için Türkiye’de tatil yapmak ayrıcalık. Türkiye’den vazgeçmem.”
Maria Stratilos: Ben modelistim. Yazı Akdeniz’de geçirdim. Kışı da Uludağ’da geçireceğim. Burada olmaktan çok mutluyum. Terör olayları buraya gelişimi etkilemedi.” (29 Aralık 2003)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.