SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de güzel şeyler oluyor.

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2022 17:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2022 17:02
Kıymetli okuyucularım,
Türkiye’nin tarım havzalarından birisi olan Yenişehir, yıllarca ihmal edilmiş layık olduğu ve hak ettiği yere gelmesi engellenmiştir. Yapılması gerekenler yapılmamıştır. Acizane olarak bende bu ilçede 5 yıla yakın MEF İlçe Başkanlığı yaptım. Zaten 1993’lerin başlarında Yenişehir’e geldiğimde MHP’nin 465 oyu vardır. Bunu hiç unutmadım. Kimi dönemde adımız “Türkeş’çi” müftü oldu. Ancak görevimi yaparken asla siyasi görüşümü devreye sokmadım. Çok saygı duyduğum ve beraber çalıştığımız o dönemin sayın Kaymakamı Fahri Aykırı “Müftü benim sağ kolumdu, o gitti sağ kolum koptu demiştir. Dönemin Garnizon Komutanı Ferit Albayın ise bir sohbetinde hayatımda bir din adamı tanıdım, onun sayesinde dinimizi de sevdim demiştir. Dönemin Belediye Başkanı İbrahim Ay ile de kardeşçe geçindik. O da bir hadise üzerine dönemin Başbakan’ı Tansu Çiller’e telgraf çekerek Müftüyü buradan alırsanız, bende grubumla partiden istifa ederim demiştir. Aradan yıllar geçti emekli oldum. 1999 seçimlerinde Yenişehir’de MHP’den Belediye Başkanı adayı olmam istendi. Şansımda çok yüksekti ancak Fatsa’dan da adaylığım istendi. Bende şu mesajı verdim. “Yenişehir’de MHP’den aday olmak Süleymaniye’de ezan okumaya benzer. Fatsa’da aday olmak ise Kremlin sarayında ezan okumaya benzer. Ben Kremlin de ezan okuyacak kadar imanlı ve cesurum” dedim ve Fatsa’dan aday oldum. Seçimi de kaybettim. 2000 yılında Yenişehir’e döndüm.
Kıymetli okuyucularım, İlçe Başkanlığı döneminde proje olarak şu anda üstü kapatılacak olan sokakların, üstlerinin kapatılması, TOKİ evlerinin Kozdere’deki adı geçen yere yapılması. Biber pazarının modern hale getirilmesi, sebze halinin üstünün kapatılması eski sanayinin şartlara göre düzenlenip modernize edilmesi, özellikle İlçede yetişen sebze ve meyvelerin işleneceği(vakumlama, kurutma vb.) fabrika ve buzhanelerin kurulması, mezbahanenin günün şartlarına göre yenilenmesi ve Santral Park’a 5 bin kişinin namaz kılabileceği minareli, 6 işyeri bir caminin yapılması. Otopark probleminin çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması. İlçe’de ki tarihi mirasların ortaya çıkarılması.
Kıymetli okuyucularım, Elbette şartlar değişti. Yenişehir havaalanı açılırken dönemin Ulaştırma Bakan’ı Enis Öksüz’ü karşılayan protokol arasında ön sıralardaydım. Beni sevindiren; planlanan hizmetlerin daha geniş kapsamlı ve daha modern olarak yapılması.Yine MHP’li bir Belediye Başkan’ına nasip olmasıdır. Bu arada Sivil toplum örgütlerinin gayret ve çalışmaları takdire şayandır. Başta YTSO(Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere genç kadroların teşebbüsleri başarılı oluyor. En çok dikkat edilmesi gereken nokta “Her şey Yenişehir ve Yenişehirliler” parolasıyla birlikte hareket etmektir. Bu arada havyacılık acil olarak desteklenmelidir. Kimse alınmasın ama köylerimizde(mahallelerde) eskiye dönüş olmalı ve her sahnede tavuk, inek, dana, koyun ve keçinin temini için gayret sarf edilmelidir. Hayvancılık belli şahısların tekelinde kurtulmalıdır. Köyler şenlenmeli ve canlanmalıdır. Sönmeye yüz tutmuş arı kovanı görünümünden kurtulmalıdır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.