SON DAKİKA
Hava Durumu

YARIN DİYENLER HELAK OLURLAR

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2022 13:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2022 13:52
Kıymetli okuyucularım
Bugünün işini yarına ertelemek zamanında yapılması gerekenleri ileri tarihlere bırakmak asla doğru değildir. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nde öğrenciyken Hadis Hocamız Dr. Ali Yardım'ın sıkça söylediği Peygamber mesajı şöyleydi: "Helekel müsevvifün" anlamı ise, "Yarın diyenler (bugünün işini yarına bırakanlar) helak olurlar." Hocamız örnek bir eğitimci ve ilim adamıydı.
Bizlere nasihat ederken konuşurken, "Arkadaşlar. Demir tavında dövülür. Namaz vaktinde kılınır. Oruç vaktinde tutulur. Ders zamanında çalışılır. Ezan vaktinde okunur" der ve eklerdi, "İnsanlar ölür peşinden barış yapılır. Ders zamanında yapılmaz, peşinden ikmale kalınır. Terörü vaktinde önlenmez, peşinden cinayetler işlenir."
"Mevsiminde ekilmeyen üründen verim alınmaz. Zamanı geldiğinde dikilmeyen fidan tutmaz" derdi. Bundan tam 1450 sene önce verilen bu mesaj belki de insanlığın kurtuluşu için bir reçete özelliği taşımaktadır. Elbette yorum okuyucuları aittir. Ancak bazı tespitleri ve gerçekleri ifade etmekte kaçınılmaz hal almıştır.

Kıymetli okuyucularım
İçimizi sızlatan, dünyayı endişelendiren ve Allah korusun 3. Dünya harbinin ayak izleri gibi görünen Rusya-Ukrayna Savaşı bu mesajın açık örneğidir. İnsanlar vahşice öldürülüyor. Kadınlar, masum çocuklar savunmasız yaşlılar, acımasız şekilde katlediliyor. Birileri de yaptırımdan bahsediyor. Gülünç ve bir o kadar komik değil mi? Amerika Birleşik Devletleri'ymiş, Avrupa Birliği'ymiş, NATO'ymuş bilmem ne Paktı imiş bunların hepsi de fasa fiso! "Bir takım beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin (Allah'ım)?" Uyarısı aklıma geliyor. Barış olacakmış, ateşkes imzalanacakmış, taraflar bir araya gelecekmiş... Ne zaman insan öldürüldükten sonra mı? Beynelmilel Siyonizm başrolünü oynayan emperyalistlerin arzuladığı kanlı, sancılı ve ağrılı bir o kadar ölümlü dünya perdelerini aralayanlar dün olduğu gibi bugün de ihanetlerine devam ediyorlar. Bu kanlı katiller ve kanlı zalimler verdikleri demeçler ile attıkları sahte sloganlarla kendilerini gizlemeye çalışıyorlar. Artık dünya insanlığı uyanmalıdır. Sahte sloganlara ve demeçleri aldanmamalıdır.  Ne zaman mı dersiniz? Hemen şimdi! Çünkü yarın diyenler helak oluyorlar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.