SON DAKİKA
Hava Durumu

YANLIŞ ÖRNEK OLDUNUZ SAYIN SİYASETÇİLER

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2022 16:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 16:07
Kıymetli okuyucularım.
Hem fertleri, hem toplumu, hem devleti yöneten ve yönetmeye çalışan talip olan kurumların başında siyaset gelmektedir. Burada din, devlet ve siyaset ilişkisi önem arz etmektedir. Sosyal yapımızın sağlamlığı ve toplumun bütünlüğü bakımından çok mühim rol oynayan bayramlarımız, kaynaşmanın harcı gibidir. Sevgi, saygı, ikram, cömertlik, barış, kardeşlik ve gerilimlerden uzak kalarak bayramın manevi atmosferine sımsıkı sarılmak varken bunların tam zıttını yapmak kardeşliğimize bomba koymak kadar tehlikeli ve zararlıdır.
Bayramlar gergin ve buruk, soğuk ilişkileri yumuşatmak için en güzel fırsattır. Çeşitli sebep ve nedenlerle meydana gelen kırgınlıkların giderilmesinde en etkili yöntem ve ilaçtır. Bunun en büyük şahidi tarihimizdir.
Kıymetli okuyucularım.
Şahsım dahil olmak üzere toplum olarak beklentimiz hep şu an yönde olmuştur. Klasik ve alışagelmiş siyaset yöntemlerini bir tarafa bırakarak, "İnanmış insanlar (müminler kendi aralarında) birbirlerine karşı merhametli, hoşgörülü olurlar. Küfür ehline (inanmayanlara karşı) şiddetli tavır koyarlar." İlahi mesajı dikkate alarak davranırlar beklentisi içindeydik. Bu milli ve dini şuura da çok ihtiyacımız vardı. Maalesef tam tersini yaptılar. İktidarı ile muhalefeti ile gerilim sloganlarına ve demeçlerine devam edildi. Sizleri bilmem. Ancak ben çok üzüldüm. Öyle inanıyorum ki milletimiz de çok üzülmüştür. Peki sevinenler var mıdır? Elbette vardır. Kimler derseniz, Müslüman Türk Devleti'nin düşmanlarıdır. Onlara bu sevinme fırsatını verenler ise maalesef siyasetçilerimizdir. Üç-beş oy uğruna bölünmez bütünlüğümüze atılan oltalar inandırıcılığını yitirmiştir. Olanları bitenleri milletimiz görmektedir. Milli şairimiz merhum Akif, Bayram başlıklı şiirinde, "Afak bütün hande, cihan başka cihandır. Bayram ne kadar hoş, ne şetaretli zamandır" diyor. Evet bayramlar boş zaman dilimleridir. Rant zamanı değil hoşgörü zamanıdır. Ayıp arama zamanı değil kusurları örtme zamanıdır.
Kıymetli okuyucularım.
Türk milletine mesaj verirken örnek olması gereken siyasetçilerimiz gerilim ve ayrıştırmalardan uzakta ifadeler kullanarak bütünleştirme tohumları saçmalıydı. Kulağa hoş gelmeyen ve nefret ifade eden sözlerden kesinlikle kaçınmalıdır. İyi model olmak için iyi ve güzel düşünmek gerek. Milletimiz kötü ve çirkin sözlerin ancak sahibini (yani söyleyenini) bağlayacağını bilmektedir. Atalarımız "Keskin sirke küpüne zarar verir" demişlerdir. Bu bağlamda siyasetçilerimiz iyi örnek olmalıdırlar. İnşallah tekrar etmezler. Milletimiz, "Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır" buyuran peygamber mesajını bilmektedir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.