SON DAKİKA
Hava Durumu

Virüsün çeşitleri ve sosyal virüsler

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2020 20:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 20:04
Dünya insanlığı olarak içine düştüğümüz çaresizlik duygusu, bir acizliğin, bir ezilmişliğin ve ihanetin sonucu değil midir? Hakikatleri görmekten mahrum bırakılmış gözlerimizi kapayalım da, hem geçmişimize, hem de bugünümüze birlikte bakalım.
Sonrada bir tercih yapalım. İslam medeniyetinden insanlığı uzaklaştıran virüsler, Batı medeniyetini putlaştıran virüsler, İslam diyerek insanları aldatan virüsten, cehalet çağını medeni çağ diye lanse eden virüslerden alın da sularımız, denizlerimizi kirleten virüsler, havamızı kirleten virüsler, ormanlarımızı yakan, kesen, kirleten virüsler ve insanlarımız, gençliğimiz, kadınlarımız edep ve hayâ çizgisinden uzaklaştıran virüslere kadar bir sürü iki ayaklı virüs. Ben samimi ve mesuliyetini idrak eden kardeşlerimizi ve insanlığımızı tenzih ediyorum.
Ancak bizleri medeniyet adına, medeniyet çizgisinden uzaklaştıran, çağdaşlık adına, çağ dışılığına iteleyen iki ayaklı, insan kılıklı, kravatlı virüslerden adeta korkar olduk. Parayı putlaştıran kapitalist ve emperyalist virüsler dünya insanlığını tehdit ediyor. Bu arada terör virüslerini ve onları besleyip büyüteni sonrada uşak olarak kullanan katil virüsleri de hatırlamak zorundayız. Ayrıca rüşvet ve torpil virüsleri de bir hayli çoğalmıştır. Ahlaksızlık, gayri meşru hayat ve gayri meşru ilişkilerde çağımızın tehlike arz eden virüsleridir. Hatta alın terinin kutsallığını inkar eden, işçinin çiftçinin hakkını vermeyen tefeci ruhlu virüslerde toplumda mevcuttur.
 Karaborsa ve stokçu virüslerle mücadele yıllardan beri devam etmektedir. Tabii toplumu ayrıştıran, bölücülük yapan sosyal virüsleri de hesaba katmak zorundayız. Adaleti, hukuku, kanunları, yasaları ve demokrasiyi ayaklar altına almak için her türlü yola başvuran virüslerde millet için tehdit ve tehlike arz etmektedir.
 Ekonomiyi ciddi manada bilimsel verilerle geliştirmeyen, üretimi teşvik etmeyen anlayışlarla millet için virüs mesabesindedir. Gelir adaletsizliği ve onun tetiklediği “Enflasyon”, yolsuzluk, ahlaki çöküntüler, yargı bunalımları tehlikeli virüslerdir.
Yalancılık ve aldatıcılık da toplum için tehlikeli virüslerdir. Dünyaya baktığımızda “Uzay yolculuğu için ayrılan paralarla, mazlum milletleri yok etmek için ayrılan silah yatırımları” en tehlikeli virüsleri bize tanıtmaktadır. İşte insan mı, ekonomi mi sorusuna cevap olarak “Ekonomi” diyen virüsler mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Bütün virüslerin ilacı yaşanması gereken ve cihan şumul olan İSLAMDIR. Virüsle mücadelenin yolu budur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.