SON DAKİKA
Hava Durumu

VEDA HUTBESİ VE GÜNÜMÜZÜN DEVLET ADAMLIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2021 17:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2021 17:11
Kıymetli okuyucularım. Kölelere kendi yediklerinizden yedirin, kendi giydiklerinizden giydirin. Onlar da Allah'ın kullarıdır ve kötü muameleye layık değillerdir. İslâmiyet’ten önceki zamana ait bütün cahiliyet adetlerini ayağımın altına alıp çiğniyorum. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap’a üstünlüğü yoktur. Her Müslüman diğer Müslüman'ın kardeşidir. Bütün Müminler kardeştir. Bütün kan gütme davaları kaldırılmıştır. Bunlar yalan ve uydurma şeylerdir.  Her türlü riba (tefecilik) faizcilik kaldırılmıştır. Ne zulmediniz ne de zulme görünüz. Ey insanlar kadınlarınız üzerinde haklarınız vardır. Onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Onlara iyi davranınız eşlerinize şefkatle muamele edin. Ey insanlar sizin kanlarınız ve mallarınız mukaddestir. Her birinizin kanı ötekilere haramdır. Sakın bundan sonra kafirler gibi kısım kısım parça parça olup birbirinizin boynunu vurmayınız. Birbirinizi öldürmeyin. Müslümanlara doğru yola yönelten adam kesik burunlu bir zenci de olsa ona itaat edin.
Sevgili okuyucularım. İşte gerçek devrim, işte gerçek inkılâp budur. Yoksulların, düşkünlerin, garibanların haklarını savunan topluma ve piyasaya emniyet ve güven getiren, kadın hakları ve aile bütünlüğünü koruyan, faiz ve sömürüyü bir ölçüde kaldıran modern sistem ve modern anayasa. Sosyal barış bu olsa gerek. Veda hutbesinde Peygamberimiz (s.a.v.) Medine'de ilk site devletini kurdu ve 52 maddelik bir anayasa hazırladı. Bu anayasaya göre bir ümmet (bir millet) olarak birleşenler aralarında sosyal yardımlaşma ile yükümlüdürler. Her türlü bozgunculuk ve fesadı önlemekle mükelleftirler. Cinayetler yasaktır kısas ve diyet prensibi geçerlidir. Din ve inanç hürriyeti tamdır.
Kıymetli okuyucularım Nahl Suresi’nin 125. ayetinde Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “İnsanları Rabbinin (Allah'ın) yoluna hikmetle güzel öğütle davet et. Onlarla yaptığın mücadeleyi en güzel yol, metot hangisi ise onunla yap.” İslam inancına göre savaşlar bile 3 meşru sebepten dolayı yapılır A) Müslümanları ve Müslümanların topraklarını başkalarının taarruzlarından korumak. Esaret altına girmemek. B) İnsanlar arasında güvenliği kurarak din ve vicdan hürriyetini sağlamak. C) Zayıfları, güçsüzleri zalimlerin baskısından ve zulümlerinden kurtarmak. Müslüman Türk tarihi bu şerefli tablolarla doludur. Bunların içinde yabancılara toprak satmak gibi bir gaflet yoktur. Günümüzde İslam ülkelerinin devlet adamlarına bakılırsa mal mülk hayranlığı çevrelerine sağladıkları imkânlar, makam düşkünlüğü adet hatırlatmaktadır. Krallar, amirler, prensler, şeyhler ve diğerleri bunların açık örnekleridir. Bu yüzden İslam coğrafyası perişan vaziyettedir. Görünen köyün kılavuzu ihtiyacı yoktur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.