SON DAKİKA
Hava Durumu

VAY HAİNLER VAY

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2017 22:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 22:08
Sevgili okuyucularım; Ramazan ayı Allah resulünün verdiği mesajla da bildirdiği üzere harem aydır. Dini literatürde “eşhurul haram”dır. Özellikle bu ayda Müslüman’ın canı, kanı, malı, ırzı, namusu diğer Müslümanlara haramdır.
     Ne yazık ki, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Libya’da birazda bizim ülkemizde masum kanları akıtılmaktadır. İslam tarihine baktığımızda, Hendek Savaşı’ndan beri, Yahudi hümanistlerin, Müslümanların arasına soktuğu fitne, aklıselim sahipleri tarafından bilinmektedir. Mısır’da oynanan oyunların faturasını yine Müslümanlar ödemiştir. Sözde lider geçinen veya kral geçinen uşakların bizzat kendi ülkelerine verdikleri zararlar bilinmektedir. Son günlerde ortaya atılan Katar krizi tam bir ihanettir. Katar’ın teröre destek verdiği iddiasıda bir fiyaskodur. Amerika’nın, Almanya’nın ve Fransa’nın teröre verdiği destek çok açıktır.
      Burada bir konuyu gündeme taşımak istiyorum. Daha önce çok defa yazdım, yine yazıyorum. Bakınız Cezayir katliamlarında takribi bir milyonun üstünde Müslüman kadın, erkek, çoluk çocuk katledilmiştir. Hatta İtalyanlar tarafından Müslüman çocuklar çöplüklerde tavuk gibi boğazlanmıştır. O günkü şartlarda duyulduğu kadarıyla, dünyanın belli yerlerinde ayaklanmalar ve infial hareketleri başlıyor. O ayaklanma ve hareketleri bastırıp, susturmak için meşhur Yahudi, Fransız edebiyatçısı Ernest Renan dünyaya şu mesajı veriyor. Tabii bu mesaj Hıristiyan ve Yahudi âlemineydi. Mesaj şöyledir. “İslam âlemi batılılar için sömürülmesi gereken pazarlardır. Müslümanlar ise avlanması gereken hayvanlardır.” Bu bilgiyi, iyi bir Türk dostu olan Pierloti’den okudum. Kitapta “Türkler Müslüman olduklarından, onlarda bu kategoriye tabidirler” diyor. Bundan yüz küsur yıl önceki bu düşünce, ne yazık ki batılılar için bugün de aynıdır. Amerika’nın Sui ve Lui denilen Kızılderili kabilelerini nasıl katlettilerse, batılı hainlerin düşünceleri bugün de aynıdır. Alın Bosna Hersek’i,  Irak’ı, Suriye’yi ve diğer ülkeleri bunların hepsinin yaşadığı dram iç hainler yüzündendir. Birde beceriksiz ve liyakatsız liderlerin ihanetlerinden dolayıdır. İşte son olayda,
Suudi Arabistan’daki kılıç dansının sonunda patlak veren Katar olayına bu gözle bakmak gerekir.
     Amerika’nın Suriye’deki ihanetleri yetmedi. Silah satmak için, Müslümanları birbirine düşürüp, kanlarının akmasını sağladı. Yeni planlar ve pazarlar oluşmasına maalesef körfez ülkeleri de çanak tuttular. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamdaki gayretleri takdire şayandır. Temennimiz odur ki, İslam âlemi küfre yatakçılık yapmasın. Kendi elleriyle kendi iplerini çekmesinler. Bunlar İslami yeti sadece fistan giymek, poşu takmak ya da sakal bırakmaktan ibaret zannediyorlar. İslam evvela vahdet dinidir. Yemen’deki bir Müslüman’ın ıstırabı, Sudan’daki bir müminin çığlıkları bütün dünya Müslümanlarının canını acıtmalıdır.
     “Müslümanlık nerde, geçmiş bunlardan insanlık bile”. Diye feryat eden Akif ne güzel ifade etmiş bu gerçeği. Allah şu İslam âlemine hidayet nasip etsin. Bedir’de, Uhut’ta, Hendek’te, melekler ordusunu Müslümanlara yardımcı olarak gönderen yüce rabbimiz, sizce bugünkü İslam âlemini canlandırmıyor mu? Hadi bu dünya böyle geçer. Ya ahiret hayatımız ne olacak? Mallar mülkler birilerini kurtaracak mı? Krallıklarınız baki mi zannediyorsunuz? Bu şartlarda iman bile tehlikeye girer. Karunların, firavunların, Nemrutların ve Ebu cehillerin yaşayan torunları acaba diriliş gününde hangi malla huzura gelecekler?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.