SON DAKİKA
Hava Durumu

TERÖRÜN SONUÇLARI VE MESULLERİ (1)

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2021 17:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 17:39
TERÖRÜN SONUÇLARI VE MESULLERİ (1)
 
Atanlar tutanlar ucuz kahramanlar ve siyasi rant tüccarları çoğaldı İncelemeden ahkam kesenler fır dönüyor. Halbuki terör bölücülük ve ihanetlerin geçmişi yeni değildir. 1859'dan 1923'e kadar Türkiye'de siyasi partiler fırkalar kurulmuş ve faaliyet göstermişlerdir. Bunların sayıları yaklaşık olarak 88'dir. Kurucularına bakıldığında, içlerinde bir sürü seyyit, molla, basın mensupları, paşa, binbaşı, müftü ve iş adamları vardır. Mesela Fedsiler Fırkası'nın (Cemiyeti' nin)  kurucuları Süleymaniyeli Şeyh Ahmet, Didon Arif Bey, Hüseyin Daim Paşa, Binbaşı Rasim Bey, Cafer Paşa, Tophane Müftüsü Bekir Bey, Kütahyalı Şeyh İsmail, Hoca Nasuh Efendi, Tophane Mızıka Başçavuşu Erzurumlu Mehmet, Hezergradlı Şeyh Feyzullah Efendi, Kütahyalı Şeyh İsmail ve diğerleri. Yani Osmanlılar Cemiyeti'nin kurucularına bakıldığında Mustafa Fazıl Paşa Kirat mecmuası sahibi Refik Suphi Paşa Zade Ayetullah, Üsküdar Komitesi Ali Suavi bunlardandır.
Ittihadi Muhammed'i Fırkası bu anlamda çok iyi incelenmelidir. 1909'da İstanbul'da kurulmuştur. Kurucuları arasında Saidi Kürdi (sonradan Saidi Nursi) Bediüzzaman adını almıştır. Seyyid Abdullah El Haşimi, Seyit Müslim Penah, Muhammed Efgani, Şeyh Ali, Tevfik Derviş Vadetti vardır. Burada ilgililerin dikkatine sunmak istediğim husus şudur, Said-i Kürdi'nin Nursi'nin talebesi ve müridi olan FETÖ aradan geçen 107 yıl sonra 15 Temmuz 2016 ihaneti sergilemiştir. Sizce dikkate değer değil midir, diye incelenmelidir. Aynı şekilde Heyet-i Müttefikat-ı Osmaniye 1909'da İstanbul'da kurulmuş ve 31 Mart faciası olarak tarihe geçen olayların neticesinde iptal edilmiştir. 1910 tarihinde Osmanlı Sosyalist Fırkası kurulmuş ve genel başkanı İştirakçı Hilmi olmuştur. Aynı yılda Paris şubesi açılmıştır.
1918'e kadar Türkiye'de 50 adet cemiyet ve fırka kurulmuştur bunların bir kısmı parti adını almıştır. Ne için kuruldular, gayeleri neydi, uzak ve yakın amaçları nelerdir? Sorgulanmadı ve hala sorgulanmıyor. İhanetlerin yatakçılığını yerli ve yabancı uşakları ise devamlı pusu bekliyor. Siyasi ikballer uğruna bunca rezaletler ortadayken hala gafletten kurtulmayanlara ne demek lazım bilemiyorum. Ancak utanmadan sıkılmadan pervasızca Atatürk'e laf atanların samimiyetinden şüphe etmenin lüzumuna inanıyorum. Birilerinin beyin travestisi olan torunları hala fırsat göz etmektedir. Bunu hiç unutmayalım ve tedbiri elden bırakmayalım. DEVAM EDECEK
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.