SON DAKİKA
Hava Durumu

TENASÜH İNANCI NEDİR VE RUHLAR ALEMİ NASILDIR? -2

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2022 16:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2022 16:39
Kıymetli Okuyucularım
Tenasüh inancını İslam akaidi(inancı) ile uzlaştırmak isteyen ve bu noktada dini öğretileri(bazı ayetleri) delil olarak ileri sürenler vardır. Bunlar, tenasüh lehinde yorumladıkları ayetleri çarpıtmaktadırlar. Şöyle ki ‘’Sizi ölü iken dirilten Allah’ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizi öldürecek, sonra sizi diriltecek ve sonunda ona döndürüleceksiniz.’’ Bak. Su. Ay. 28.
İnkar edenler şöyle derler: ‘’Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Biz de günahlarımızı itiraf ettik. Bu ateşten çıkmaya bir yol var mıdır?’’ Mümin Sur. Ayet 2. ‘’Ölü idiniz, Allah sizi diriltti’’ şeklindeki başlangıç kısmı, insanların ölü halde bulunan topraktan yaratıldığını ifade etmektedir. Bundan anlaşıldığına göre insanın varlık sürecinde üç safhası vardır. Yaratılış(hayata geliş, ölüm ve ahirette tekrar diriliş safhası). Bundan anlıyoruz ki bu ayetin açık veya gizli bir şekilde tenasüh inancıyla hiçbir ilgisi yoktur.

Kıymetli Okuyucularım
Tenasüh inancı hem ayet ve sahih hadislere göre hem de akıl itibariyle ilmi yönden tutarsızdır. Reenkarnasyon iddiaları kesinlikle yanlıştır. Hiçbir ilmi ve mantıki tutarlılığı yoktur. Ölümle birlikte başka bir bedene intikal eden(geçen) ruh, kendi karakterine göre bir bedeni nasıl bulacaktır? Ayrıca evrendeki ruhların sayıları, tenasühcülere göre belli olması lazımdır. Halbuki, dünya nüfusu ilk insan olan Hz. Adem’den günümüze ve kıyamete kadar çoğalmaktadır. Ruhlar aleminin ve ölüm ötesinin gizemli ve derin alanına girmek insanın boyutlarını aşmaktadır. Rabbimiz ‘’Habibim(Ya Muhammed) sana ruhtan sorarlar. De ki ‘’O ancak Rabbi’nin emrindedir’’ buyurmaktadır. Konuyla ilgili olarak İslam İlmihali’nin ikinci cildindeki 155, 156, 157, 158, 159 ve 160. sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kıymetli Okuyucularım
Tarihin her döneminde rastlanan kuru ve tutarsız mantık oyunları ile ilahi öğretilere karşı savaş açan beyin travestileri çıkmıştır. Darwin nazariyesini savunan bir gencimize bayram tebriği gönderirken şu satırları yazmıştım: ‘’Bay maymun soyundan gelen hayvan, bayramın kutlu olsun. Kuyruğun ne zaman kesildi?’’ Cevap olarak şöyle yazmıştı: ‘’Canım ağabeyim, senden özür diliyorum. Hakkını helal et. Kirli fikirlerimden kurtulmama sebep oldun. Allah razı olsun.’’
Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere gençliğimizi sapık ve batıl akımlardan kurtarmalıyız.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.