SON DAKİKA
Hava Durumu

Tekvir Suresi ve uyarılar

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2017 22:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 22:02
Sevgili okuyucularım.
Tekvir suresi 29 ayettir. Mekke’de nazil olmuştur. Düşünenler için çok ibretler ve uyarıları mevcuttur. "Güneş görüldüğü zaman. Yıldızlar bunalıp söndüğü zaman. Dağlar yürütüldüğü zaman. Gebe develer salıverildiği zaman. (Kur'an’ın ilk hitap ettiği toplumda gebe develer en kıymetli mallardı  ve onlara gözleri gibi bakarlardı. Ayette kıyamet gününün dehşeti içinde insanların en kıymetli mallarından bile vazgeçip terk edecekleri gerçeğine işaret edilmektedir.) Yaban hayatı yaşayan irili ufaklı tüm canlılar toplandığı zaman. Denizler kaynatıldığı zaman. Ruhlar (bedenle) eşleştirildiği zaman. (Burada nefislerin eşleştirilmesi, iyiler iyilerle, kötüler kötülerle bir araya getirildiği zaman şeklinde ifade edilmektedir). Diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman. Amel defterleri açıldığı zaman. Gökyüzü (yerinden) sıyrılıp koparıldığı zaman. Cehennem alevlendirildiği zaman. Cennet yaklaştığı zaman. Herkes önceden hazırlayıp getirdiği şeyleri bilecektir. And olsun yöneldiği zaman geceye. And olsun aydınlandığı zaman sabaha ki. Kur'an şüphesiz değerli, güçlü ve arşın sahibi katında itibarlı, orada (meleklerce) itaat edilen, güvenilir bir elçinin (Cebrail’in) getirdiği sözdür."
Yine İnfeterat suresi 19 ayettir, ilahi mesajları şöyledir. "Gök yarıldığı zaman. Yıldızlar saçıldığı zaman. Denizler kaynayıp fışkırtıldığı zaman. Kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman. Herkes yaptığı ve yapmadığı şeyleri bilecek. Ey insan, seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan. Dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı. Hayır hayır, siz hesap ve cezayı yalanlıyorsunuz. Halbuki üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır. Onlar yapmakta olduklarınızı bilirler. Şüphesiz iyiler, Naim Cennetindedirler. Hesap ve ceza günü oraya gireceklerdir. Onlar orada kaybolup, kurtulacak da değillerdir. Hesap ve ceza gününün ne olduğunu sen ne bileceksin.  O gün kimse kimseye hiçbir fayda sağlamayacaktır. O gün buyruk yalnız Allah’ındır. "
Sevgili kardeşlerim, Kur'an bizim kitabımızdır ve yüce Allah’ın kelamıdır. Onun emir ve tavsiyeleri veya yasakları açıkça anlatılmaktadır. Diriliş günü, kıyamet saati, mahşer alemi, hesap zamanı, herkesin yaptığından iyi ve kötü sorguya çekildiği güne hazırlanmak ne kadar önemli değil mi? Yaşarken kul olduğumuzun bilincinde bulunmak, amellerimizi ona göre tanzim etmek gerekmiyor mu? Üzerinde gezdiğimiz şu toprak bizi altına aldığı zaman, hangi dostumuz yanımızda bekleyebilir? Namaz, oruç, hac, zekat ve yapılan iyilikler ancak bizim kabirdeki dostumuz olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.