SON DAKİKA
Hava Durumu

TEKRAR DİRİLİŞ NASIL OLACAKTIR - 5

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2018 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 21:30
İnsan öldükten sonra ve çürüdükten sonra Allah onun bedenine ait olan asli parçaları bir araya getirecek ve ruhu buna iade edecektir. Kuran'da "Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri gün gelecek bir ateşe sokacağız. Onların derileri pişip acı duymaz hale geldikçe, derilerini başka derilerle değiştiririz ki, acıyı duysunlar" buyrulmaktadır. (Nisa suresi ayet: 56.)
"Hesap sırasında insanın dil, el ve ayaklarının şahitlik yapacağını bildiren ayetler, yeniden dirilişin ruh ve beden birlikteliği ile olacağını" anlatan Nur Suresi'nin 24 ve 25. ayetleri açıklamaktadır. Kur'an öldükten sonra tekrar dirilişi inkar edenlere karşı, yeniden dirilmenin aklen mümkün olduğunu ve mutlaka meydana geleceğini ısrarla vurgulamakta ve bu konuda şu delilleri ileri sürerek bu gerçeği ispatlamaktadır.
1) Bir şeyi yoktan var edenin, ona ikinci defa var etmesi mümkündür. Bu konuda Yasin Suresi'nin 78. ve 79. ayetleri çok nettir. “Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve şu çürümüş kemikleri kim diriltecek diyor. Deki; Onları, ilk defa yaratmış olan diriltecek. Çünkü o, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir” buyrulmaktadır.
2) Zor bir şeyi yaratan, kolay bir şeyi elbette yaratabilir. Göklerin ve yerin yaratılması, insanın yaratılmasından daha zordur. Gökleri ve yeri yaratıp onları bir şeye dayanmadan uzayda tutan Allah; insanı öldükten sonra tekrar diriltmeye şüphesiz kadirdir, gücü yetendir.
3) Ölü bir durumda olan yeri canlandıran Allah, insanı da diriltebilir.
4) Bir şeyi zıttına çeviren onu benzerine çevirebilir. Mesela suyun bol bol miktarda bulunduğu yeşil ağaçtan ateşin çıkması, adete imkansız iken ateşi yeşil yeşil ağaçtan çıkaran Allah, insanı tekrar yaratabilir. Konularla ilgili ayrı ayrı ayetler vardır. Buraya sığdırmak imkansızdır ancak Türkiye Diy. Vakfı yayınlarından İslam İlmihali'nin 1. cildinin 125.-126. sayfalarına bakarsanız çok geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.
Peygamberimiz bir hadiste “İnsanın kuyruk sokumu kemiği (Acbü'z-Zeneb) dışındaki her şeyi ölümünden sonra çürüyüp yok olacaktır. Kıyamet günü tekrar diriltme bu çürümeyen parçadan olacaktır” buyurmaktadır. “Her kul öldüğü hal üzere diriltilir” haberide  bunlardandır.  Aslında imanı olan kişinin tartışması abesle iştigaldir. Çünkü Allah bir şeye ol dediği vakit o şey oluverir. Mesela kıyamete inanmayan bir bayana “Hareket eden her şey duracakmış öylemi dediğimde, dünyanın bu kadar hızla dönmesi ve durması nasıl olur acaba sorusuna “parça parça olur” demişti. Allah’ta atılmış hallaç pamuğu  gibi olur buyuruyor.” İnatlaşmaya gerek yoktur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.