SON DAKİKA
Hava Durumu

SİYASİ SÖYLEMLER VE SONUÇLARI NE OLDU BAKILMALIDIR

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2021 16:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 16:44
1938’den, yani Atatürk’ün ölümüyle devreye giren siyasetçilerin ve parti başkanlarının kullandıkları sözleri ve üsluplarından ders alınmalıdır. Mesela, ortanın solu, sözü sağ, sol meselesini gündeme getirmiş, yüzlerce kardeş kavsına zemin hazırlamıştır hala da devam etmektedir. Mesela merhum Adnan Menderes’in, “Subayların yataklarından emir erlerini çıkaracağız. Battal Gazi Ordusu” sözleri 27 Mayıs 1960 İhtilali’nin özünde rol oynamıştır. Bu sözler Menderes’e atfedilmiş, sonradan söz sahibi Demokrat Parti’den ihraç edilmiş (atılmış) olmasına rağmen sözler DP’nin zimmetinde kalmıştır. Böylece 5 bin yıllık şeref ocağı olan ordu ile iktidarın arası açılmıştır. Sözün sahibi Menderes olmadığı halde iftira tutmuş ve aleni (açıktan) yapılmıştır. Ancak sözü kullanan kişinin cezası ve terbiyesi gizli tutulmuştur. Bakınız Dündar Taşer’in B. Türkiyesi Sayfa 136-137.
Merhum Süleyman Demirel’in “Benzin vardı da vermedik mi? - Yürümekle yollar aşınmaz” sözleri ve başta yeğeni Yahya Demirel olmak üzere yakınlarına verdiği tavizler, devletin uğradığı zararlar.
Merhum Bülent Ecevit’in Merve Kavaklı için TBMM’sinde, “Şu kadına haddini bildirin” sözleri ve neticeleri. Rahmetli Erbakan’ın, Çankaya Köşkü’nde verdiği iftar yemeği ve özel davetleri… Tarikat şeyhleri, cemaat önderleri... Atatürk’ün, “Türkiye şeyhler ve müritler ülkesi olmayacaktır” sözlerine inat olarak bu davranışın değerlendirilmesi. Aynı şekilde 30 Ocak 1997’de Pazar günü RP’li Sincan Belediye Başkanı’nın düzenlediği Kudüs Gecesi’nde İran Büyük Elçisi’nin yaptığı konuşması. Oynanan tiyatroda salona Hamas Terör Örgütü’nün mensuplarının posterlerinin asılması. 8 Şubat 1997 günü Sincan’da tankların yürümesi. Bu sırada ABD’de gerçekleşen Amerikan -Türk Konseyi’nin balosunda bulunan generallerden Çevik Birin tanklarla ilgili sorulan sorulara verdiği cevapta, ”Demokrasiye balans ayarı yapıldı” demesi ve RP’nin kapatılması. AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi)’nin temellerinin atılmasına vesile olmuştur. AKP’nin belki iyi niyet5inden istifade eden FETÖ haini seri şekilde devletin bütün birimlerine sızmıştır. Açılım süreci, Oslo Görüşmeleri, Dolmabahçe Mutabakatı ve 0- 16 - 15 Temmuz ihaneti ve de “Aldandık” itirafları. Bütün bunlar dikkatle incelenmelidir. Siyasi liderler, partilerin genel başkanları ve sözcüleri kullandıkları dille, siyasi üsluba ve siyasi nezakete dikkat etmelidirler. Mevcut durumda topluma kötü örnek oluyorlar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.