SON DAKİKA
Hava Durumu

RAMAZAN BAYRAMI VE VİRÜS

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2021 16:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 16:39
Sevgili okuyucularım, kıymetli kardeşlerim: sevinç, neşe, huzur ve mutluluk günü olan bayramlar birliğimizin, beraberliğimizin perçinlendiği çok müstesna ve seçkin günlerdir. Dini bayramlarımızdan olan mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanını yaşarken, başta koronavirüs denen ve insanlığı tehdit eden bir musibetle mücadele ediyoruz. Bunun haricinde vicdanlarımızda derin yaralar açan, yolsuzluklar, dolandırıcılıklar, hırsızlıklar, vurgunlar ve çalınan milli servetler sevinçlerimize takoz olmuştur. Böyle bir ortamda kimin söylediğini bilmediğim: “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime” sözlerini hatırlıyorum. Merhum Abdürrahim Karakoç, Beşinci Mevsim isimli eserinin 43.  Sayfasında şöyle diyor: “Deliye her gün bayram diyenler halt etmiş. Şimdi tezatlar âleminde yaşıyoruz. Delilerin bayramını dâhiler (Çok bilmişler) aldı. Heriflerin her günü bayram. Her saati toy- düğün içinde. Lüks villalarda rüşvet bayramları, vurgun bayramları gırla gidiyor. Köşeyi dönme bayramlarının ucu festivallere kadar dayandı. Duyduğumuz davul sesleri yeni ihdas edilen bayramları müjdeliyor. Uzakta olsa, yakın da olsa davulun sesi hoş geliyor çoğuna. Tokmağı vuran eniştedir. Milyonların tek eniştesi 4. Sektörün kurucusu” şeklinde devam ediyor. Rahmetli bu yazıyı 5 Kasım 1985 tarihinde yazmıştır.
Sevgili kardeşlerim asla karamsar olmayalım ümitsizliğe kapılmayalım. “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz” ilahi mesajı bizim moral kaynağımızdır. Ancak insanlığın geldiği nokta (İslam Âlemi) dâhil yürekler acısıdır. Para uğruna yapılan ahlaksızlıkların ve edepsizliklerin haddi hesabı yoktur. İlim adına film çevirmeye çalışan şarlatanların, “Fay hattı taşınabilir mi” diyecek kadar gülünç duruma düştüğünü görüyoruz. Kapitalizmin uşakları, küresel katiller, Firevun’un, Nemrut’un, Garu’nun yaşayan figüranları bir türlü akıllanmıyorlar. İbret alma yeteneklerini kaybetmişler. Suni gündemlerle yalan yanlış, uydurukçalarla insanlık aldatılıyor. Bütün bunlar bir şeyi hatırlatıyor. Kitabımız Kuran-ı Kerim için son ilahi mesaj deniyor. Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v) için son Peygamber (Ahir zaman nebisi) deniliyor. Başlangıcın sonu olan kıyamet alametleri bir bir tecelli ediyor (Meydana geliyor). Böyle bir atmosferde 2021’in ramazan bayramını kutluyoruz. Kavuşturan Rabbimize hamt olsun. Sevgili okuyucularım geçen bayramdan bu bayrama kavuşamayan nice dostlarımız, nice kardeşlerimiz olmuştur. Hepsinin de mekânı cennet olsun. Rabbimiz rahmetiyle muamele etsin. Geride kalan bizleri de sağ sağlim olarak nice bayramlara kavuştursun. İnsanların, bizlerin bahsettiği, zaman dilimi izafidir. Mutlak zamanın sahibi Allah’tır. O mutlak zaman diliminde Kıyamet saati vardır. İşte bütün bu duygu ve düşüncelerle hepinizin ve hepimizin bayramı kutlu olsun.
Kıymetli okuyucularım çalışmaya devam edeceğiz çünkü: “Kıyamet’in kopacağını bilsen de elindeki fidanı dik” diyen bir dinimiz var. Dualarınızı bekliyorum.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.