SON DAKİKA
Hava Durumu

Peygamberimizden mesajlar...

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2017 21:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 21:38
Sevgili okuyucularım.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin bazı mesajlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Allah resulü şöyle buyuruyor. “Ben haklı olduğu halde bile çekişmeyi (didişme ve münakaşayı) bırakan kimse için cennetin avlusunda bir köşk, şaka da olsa yalan söylemekten kaçınan kimse için cennetin ortasında bir köşk ve ahlakı güzel olan kimse için ise cennetin en yüksek yerinde bir köşk verileceğine kefilim.”
Efendimiz şöyle buyuruyor:Y
“Benim katımda en sevimliniz, ahlakça en güzel olanınız ve etrafındakilerle hoş geçineninizdir ki, onlar herkesi sever ve herkes de onları sever. Benim katımda en sevimsizleriniz, koğuculuk yapan, dostların arasını açan ve temiz kimselerde kusur arayanınızdır.”
“En hayırlınız çoluk çocuğuna, hayırlı olanınızdır. Hayırlınız kadınları için hayırlı olanınızdır.”
“Biriniz konuştuğu vakit yalan söylemesin, bir vaatte bulunduğunda sözünden dönmesin, kendisine bir şey emanet edildiğinde hıyanet etmesin. Gözünüzü yumun elinizi çekin, iffet ve namusunuzu koruyun.”
“Eğer Allah ve resulünün sizi sevmesini isterseniz, size bir şey emanet edildiğinde, emaneti yerine verin. Konuştuğunuz vakit doğruyu söyleyin. Etrafınızdakilerle ve komşularınızla iyi geçinin, güzel geçinin.”
Peygamberimiz buyuruyorlar ki:
“İman atmış ya da yetmiş küsür şubedir. Bunlarda en üstünü (La İlahe İllallah), Allah’tan başka tanrı yoktur, sözüdür. En aşağısı da yoldan eza verecek şeylerin kaldırılmasıdır. Hayâ da imandan bir şubedir. Hayâsı olmayan kimsenin imanı da yoktur. Yani imanı olgunlaşmamış, zayıf demektir. Hayâ ve sukut imandandır. Bunlar cennete yaklaştırır, cehennemden uzaklaştırır. Hayâsızlık ve fuhuş ise şeytandandır. Bunlar ise cehenneme yaklaştırır, cennetten uzaklaştırırlar. Hayâ ve iman birbirlerinin yakınlarıdır. Birisi kaldırılırsa diğeri de kaldırılır.”
Yemene vali olarak giderken ayağımı üzengiye koyduğumda, Resulü Ekrem efendimizin bana son sözü şu olmuştur: “Ey Muaz bin cebel. Ahlakını insanlara karşı güzelleştir. Sirkenin balı bozduğu gibi, kötü ahlak ameli (işi) bozar. Güneşin buzu erittiği gibi, güzel ahlak da günahları eritip yok eder.”
Allah resulü şöyle buyurdu: “Cennette dışı içinden, içi de dışından görülen şeffaf köşkler vardır.”
Bir bedevi ayağa kalkarak:
“Ey Allah’ın resulü bunlar kimler içindir” diye sordu.
Peygamberimiz, “Yumuşak ve tatlı konuşan, yemek yediren (ikramda bulunan), oruca devam eden, insanlar uykuda iken gece kalkıp namaz kılanlar içindir” buyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.