SON DAKİKA
Hava Durumu

PARA UĞRUNA CİNAYETLER

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2021 16:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 16:17
Kıymetli okuyucularım
Önce aklı ve ilmi her türlü tedbirini al sonra Allah'a tevekkül et mesajı Müslüman olarak bizi bağlaması gerekirken üzülerek ifade edelim ki tam tersini yapıyoruz ve utanmadan takdiri ilahi diyerek suçumuzu kapatmaya çalışıyoruz. "Tevekkül soktun araya döndük maskaraya" anlamındaki milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi tam da buna uyuyor. Son günlerde yaşanan trafik kazaları giden canlar yüzlerce yaralılar ve öksüz kalan yavrular zerre kadar vicdanı olanları rahatsız etmiyor mu? Direkt katiller ve cinayet şebekeleri belli ancak en direkt dolaylı katiller bilinmiyor. Bunlar para uğruna yönlendirici, teşvik edici, perde arkasındaki katiller çoğunun unvanı ve işadamı sıfatı vardır. Yorgun, uykusuz, bitkin vaziyette nasıl oluyor da o şoförleri direksiyona geçiriyorlar? Hangi vicdanla yolcuları onlara emanet ediyorlar? Otobüslerin sigortaları var, yolcularda sigortalı kamuoyunun önünde bahane ve savunma hazır. "Biz elimizden gelenleri yaptık gerisi Allah'ın takdiri. Kısmetleri böyleymiş." Hadi oradan uyanık çakallar Allah'ın takdiri değil sizin takdiriniz. Para uğruna işlediğiniz cinayetlerin planlı savunması. Tıpkı doğayı kirletip tabiatı tahrip ettikten sonra küresel katillerin savunmaları gibi...

Kıymetli okuyucularım
Para için yapılanlar gözden geçirilirse öyle kirli öyle ahlak ve hukuk dışı hadiseler karşımıza çıkar ki şaşırıp kalırız. Bunların muhatapları bellidir. Ucunda ya siyasi rant vardır ya da ekonomik rant vardır. İmara açılan dere yatakları, imara açılan ormanlık alanlar, imara açılan toplanma alanları, maden şirketlerinin kestiği ağaçlar, traşlandığı ormanlar bunun çok açık örneğidir. Din diyerek, iman diyerek cennet vaat ederek Allah'la, Kur-an'la insanları kandıranlar bu namussuzlukları para uğruna yapmıyorlar mı? Zehir tacirleri uluslararası uyuşturucu baronları yurt içinden ve yurt dışından onların yaltakçıları para uğruna bu pisliklere, bu şerefsizliklere bulaşmıyorlar mı?

Kıymetli okuyucularım
Rüşvetler, yolsuzluklar dolandırıcılıklar ve milletin hakkını tecavüzler para uğruna yapılmıyor mu? Hatta geçmişte Filistin'de olduğu gibi vatan toprakları para uğruna yabancılara satılmıyor mu? Tuzaklara düşürülerek fuhuş yuvalarına sermaye yapılan genç kızlarımız para uğruna birileri tarafından aldatılmıyor mu? Vezir olması gereken adaletin rezil yapılması para uğruna olmuyor mu? Çöken, yıkılan inşaatların, yıkılan köprülerin kullanılan eksik malzemelerin ucunda para tutkusu yok mu? Bunları yazarken ve düşünürken aklıma şu ifadeler geliyor "Alçak ve zilletli dünya. Hani mal mülk makam mevki para pul sahipleri? Hani insanlara zulmedenler? Hani güçlü benim diyenler? Şimdi mülkün sahibi kimdir" cevap verecek tek canlı yok. Para uğruna siyasi hırs ve ihtiraslar uğruna işlenilen cinayetlerden artık vazgeçelim.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.