SON DAKİKA
Hava Durumu

PAPAZ-ZANGOÇ VE MASUMİYET HİKÂYESİ

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2020 17:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 17:10
Dinleyin ve okuyun bu hikâyeyi, çıkarılan dersi de siz yorumlayın. Hikâye şudur; “Kiliseden iki şişe yıllanmış şarap kaybolur, şarap mahzeninin anahtarı bir tane papazda, bir tane de zangoçta vardır. Papaz bir gün zangocu çağırır ve der ki “Zangoç efendi anahtar ikimizde var. Şarapları ya sen aldın ya da ben. Ben almadığıma göre hırsız sensin. Ver ücretini, otur karşıma günah çıkaralım.”

Zangoç oturur, papaz sorar, “Falan mahzendeki şarapları sen mi aldın?” Zangoç, “Duyamıyorum papaz efendi” der. İki üç sefer tekrarlandığında papaz kızar. “Yahu nasıl duyamıyorsun, aramızda 70 santim mesafe var” der. Zangoç gayet sakin olarak der ki, “Papaz efendi yer değiştirelim, bende sana sorayım. Para pul istemiyorum.” Yerler değişir ve zangoç papaza sorar. “Söyle bakalım papaz efendi, geçen cumartesi gecesi sen, Dimitri’nin dul eşiyle, Salamon’un ikinci hanımıyla kilisede sabaha kadar birlikte olup, aşna fişne yapmadın mı? Papaz gayet sakin “Duyamıyorum zangoç efendi” der. Zangoç “Bay papaz nasıl duyamıyorsun, aramızda sadece 70 santim mesafe var” deyince, papaz der ki “Haklısın bay zangoç buraya oturulunca gerçekten duyulmuyor.”

İşte yaşanan hikâye budur. Uzun yıllardan beri Türkiye’de rüşvetin adı hediye oldu. Yolsuzlukların, vurgunların ortaya çıkmasının adı ‘komplo’ oldu. Tabiri caizse ‘Al papazı, vur zangoca. Nasıl olsa ikisi de duyamıyor. Sonra da bir takım “Dilli düdüklerle, şakşakçı hödükler” çıkar piyasaya, ortalığı allak bullak eder. Dilli düdük, şakşakçı hödük sözü safahattandır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Denizli milletvekiline karşı söylemiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.