SON DAKİKA
Hava Durumu

ÖLÜME DAİR DUYGULARIM

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2021 16:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 16:09
Her canlı ölümü tadacaktır. De ki: 'Onlar ölümden kaçarlar. Halbuki ölüm onları yakalar. Ecel geldiğinde ne ileri, ne de geri ertelenmez. Boş yere mi yaratıldığınızı zannediyorsunuz?  Mutlaka Allah'a döndürüleceksiniz.'
Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde ölümle ilgili nice uyarılar ve deliller vardır. Bunların içinde' Dünya ahiretin tarlasıdır. Orada ne ekerseniz ahirette onu biçersiniz' mesajı çok manidardır. Aslında ölüm bir yok oluş hadisesi değildir. Ölüm ölümsüzlüğe açılan kapıdır. Belki de bunun için Mevlana Şeb-i Arus tabirini kullanmıştır. Sevgiliye kavuşmak için yapılan düğün. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren hızlı bir şekilde ölüme koşmaktadır. Her Nefes alış, her nefes veriş bu konuda önem arz etmektedir. Çocukluk, gençlik, ihtiyarlık ve benzeri olaylar bizim için önem arz etse de, asıl olan ölüme hazırlanmaktır. Rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti, bu bağlamda şöyle sesleniyor: "Kalmadı içimde o eski heyecan eski hız, yalnızım bir dağ başı gibi yalnız. Kaldım buralarda çaresiz, hasta, kötürüm rüzgarlar, rüzgarlar beni alın götürün. Bitsin bu dünya denilen ömür. Tutuştum, bu ateş yansın bu kömür... Soğuk bir kül gibi savrulasım var. Ateşte yanıp kavrulasım var. Ey dünya senden ne gördüm söyle, buna yaşamak mı denir böyle. Hayat değil bu belki yaşantı. Vücudum yara bere, her yanım kaşıntı. Gideriz, biteriz, yatarız bir gün bu daha iyi ölmektense her gün. Altı da bir, üstü de birdir yerin" demiş şair. Düşünürsek çok derin... Yok eski haz, eski şevk. Hakikaten yok. Yerlerin altında dostlar yaşayanlar çok... Hayat bir heyhat oldu haberiniz yok. Takvimin son yaprağı kopmak üzeredir işte dünya, işte hayat böyle gelip geçiyor.

Duygu dolu bu makaleyi yazarken benden 2 yaş büyük Hasan ağabeyimin 26.02.2021 Cuma günü yani bugün cenazesi var. Bir tarafta hastalığım bir tarafta korona belası ağabeyimin cenazesine katılamıyorum. Elimizden dua etmekten, ruhu için Kur'an göndermekten başka bir şey gelmiyor. Onunla çok hukukumuz var. Benim bütün haklarım helal olsun  Elbette hatasız kul olmaz. Onun da hataları vardır. Ancak cömert, vatanperver, mert, iyiliksever birisi olduğu bilinmektedir. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Ekmeğini yiyenlerden birer Fatiha okumalarını özellikle istirham ediyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.