SON DAKİKA
Hava Durumu

OKUYUN OKUYUN Kİ ÖĞRENİN

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2018 21:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 21:48
“Ölüm gelmeden önce amel işlemeye bak. Kabrinde yaslanacağın hazırlamalısın. Öncelikle itikadını düzeltmelisin. Sonrada dini yönden zaruri bilgileri öğrenmelisin. Onlara göre amel etmelisin.” (İmam-ı Ruhbani)
“Namazı belirlenen vaktinde kıl. Boş vaktin olsa da zamanından önce kılma. Meşguliyetten dolayı geciktirme. Bil ki işleyeceğin her amel namaza bağlıdır. “ (Hz. Ali)
“Düşmanını hasta görmek, kendi çirkin gönlünü rahatlatmak içindir. Öfke ve aşırı istek kişiyi şaşı yapar. Ruhu istikametten çıkarır. “ (Mevlana Celaleddin-i Rumi)
“Eğer bir gün ‘keşke’ demek istemiyorsanız üç şeyi doğru seçin. Bunlarda eşinizi doğru seçmek, işinizi doğru seçmek, arkadaşınızı doğru seçmektir.”
“Bir milletin kendine yeterli olmadığını söylemek, onu mazisiyle, iktidarıyla, imanıyla beraber gömmek demektir.” (Nurettin Topçu)
“Allah’ını tanıyan kişi insanlardan özür diler. Özür dileyenin özrünü kabul eyle. Sana eziyet edeni affedip tatlı ve yumuşak söyle.” (Erzurumlu İbrahim Hakkı)
“Bir kimse bütün ilimleri kendinde toplasa, Allah Teala’nın rızasına uygun hareket etmedikçe kurtulamaz.” (Molla Cami)
“Ben bu ilimle düşmanı kendime dost yaparım. Her odunun kokusu, dumanından anlaşılır.” (Mevlana Celaleddin-i Rumi)
“ Mümin, neşesi yüzünde ve üzüntüsü kalbinde, göğsü en geniş, nefsi en hakir olandır. Büyüklenmeyi hoş karşılamaz. Şöhretten nefret eder. Üzüntüsü uzun, endişesi uzak, suskunluğu çok, vakti doludur. Çok şükreden, çok sabredendir.” (Hz. Ali)
“Allah Teala’nın kuldan yüz çevirdiğine en büyük işaret kulun kendisine fayda vermeyecek boş şeylerle ilgilenmesidir.” (Cüneyd-i Bağdadi)
“Hararet nerde (ateştedir) sacda değildir. Keramet baştadır taçta değildir. Her ne arar isen kendinde ara, Kudüs’te, Mekke’de Hac’da değildir.” (Hacı Bektaş Veli)
“Ey insanlar, kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.” (Hz. Muhammed (S.A. V.)
“Varlığından çıkarak tekniğe, maddeye ve makineye sığınan insanlığın bu hoyrat ve zalim unsurlardan amansız silleyi yedikten sonra Allah’a doğru kaçacağı uzak görünmüyor. Medeniyet satın alınır zannettik, elbiseyi aldık, insanı göremedik.” (Nurettin Topçu)
“Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum. Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum. Diyorlar bana: Kalsın şiirde sözde yerde, sen araştır göklere çıkan merdiven nerde? Anladım işi, sanat Allah’ı aramakmış, marifet bu, gerisi çelik çomakmış.” (Necip Fazıl Kısakürek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.