SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenlerimizden beklentilerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 21:20
Hiç unutamadığım bir hatıram vardır. Yıl 1984. İzmir’de din görevlisi olarak çalışıyorum. Bir hayli ekonomik sıkıntı çekiyorum. 4 tane çocuğum var. Oğlum Mesut Kılıç, Yıldırım Kemal Bey İlkokulu’na gidiyor. Ertan Hanım diye çok verimli ve çalışkan bir öğretmeni var. Ben de Karabağlar Endüstri Meslek Lisesi’nde ücretli din kültürü ve ahlak derslerine giriyorum. Oğlum Mesut Kılıç asla nohut ve kuru fasulye yemiyor. Bir gün sofrada sofrada çok sert kaşığın sapı ile vurdum. Adeta yüzünde kaşık iz bıraktı. Hanımla da epey tartıştık. Çok sinirli bir şekilde okula gittim. Hoca Hanımla görüşmek istediğimi Müdür Ziya Bey’e söyledim. Görüşme anında “Hocam pedagojik formasyon alan birisi olarak ve bir veli sıfatıyla sizden istirham ediyorum. Şu öğrencilerinize yemek seçmenin zararlarını anlatın. Ben bu yüzden sofrada çocuğumu dövdüm. Hanımla da tartıştık” dedim.
Hoca Hanım çok teşekkür etti ve gerekeni yapacağını söyledi. İkinci gün oğlum eve geldi ve sevinçle “Baba, anne hocamız bugünkü derste yemek seçmenin zararlarını anlattı. Nohut ve kuru fasulyenin çok yararlı besinler olduğunu söyledi. Bundan sonra ikisini de doyana kadar yiyeceğim” dedi.
Anlatmak istediğim şudur. Bir öğretmenin okuldaki öğrencisine yaptığı tavsiye ve öneri annenin, babanın istek ve tavsiyelerinden çok öndedir. Bu bağlamda sayın öğretmenlerimizin çocuklarımıza yapacakları belli başlı tavsiyeler olmalıdır. Mesela sokakta yürüme adabı, oturma ve konuşma şekli, sokaklara çöp ve benzeri kirlerin atılmaması mevzu. Küfürlü konuşmanın çirkinlikleri. Bunlar gibi ve bunlara benzer konuların anlatılması. Özellikle ilköğretim okullarındaki yavrularımıza bu girişimlerin çok faydalı olacağına inanıyorum.
Keşke eskiden okuduğumuz “Yurttaşlık bilgisi, hayat bilgisi, tabiat bilgisi gibi dersler bugünde okutulsaydı. Keşke karnelerde ‘hal ve gidiş’ diye çocuğun ahlaki ve sosyal yapısını ele alan bir madde konulsaydı. Çağdaş eğitim uydurmaları ile çağın gerisine itildiğimizi sokaklarda görmek mümkündür. Sayın öğretmenlerimizin bu konularda ders haricide olsa model olmaları son derece önem arz ediyor. Bilmem katılıyor musunuz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.