SON DAKİKA
Hava Durumu

NE BEKLİYORDUK NE ÇIKTI

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2020 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 16:42
Yolunu şaşırdı bu kırat düzde, münafık baş tacı, dalkavuk gözde. Adaletin A’sı bile kalmadı bizde. Bak bir sürü sahte Ömerler çıktı. Tepeden gelince malum buyruklar, sallanır durmadan yağlı kuyruklar.
..........uyruklar - Teneye doyulmaz dönerler çıktı.
“Oy” diye her çeşit nutuklar attık, oy anam şimdi de çamura battık. Şekere “gaza” tuza zam yaptık. Belleri sıkmaya kemerler çıktı. Katlanan katlandı derde, kahıra, torbayı görenler koştu ahıra. Rağbet edilmedi ovaya, kıra bir eğer isteseydik, semerler çıktı.
Zulüm görmüş, çok perişan olmuştuk. Senelerce zindanlarda kalmıştık.
Bu kapıdan nur almaya gelmiştik. Yağları tükenmiş fenerler çıktı.
Zehir saçtı üzümlere bağcılar. Tard edildi partimizden sağcılar.
Koltuklara kurulunca yağcılar. Kır at bekler ikin hımarlar çıktı.
Buna derler AP’linin destanı. Seçimlerde bayrak yaptık fistanı.
Suladık tarlayı, ektik bostanı, karpuzlar bekliyorduk, hıyarlar çıktı.
NOT: Yukarıdaki anlamlı şiir 5 Haziran 1967 tarihinde Yeni İstanbul gazetesinde yayınlanmıştır. Rahmetli Cemal Yüksel Serdengeçti’ye aittir. Onun bazı mani ve şiirlerini okuyucularımla paylaşmak istedim. İşte seçilmiş örnekler;
“Sağ yanımda hocalar, sol yanımda localar bana karşı gelenler işte böyle bocalar. Ben sandıktan çıkmışım, partileri yıkmışım. Karnım çok genişçedir. Ne bulursam tıkmışım. Kandırdık sağı solu, budur iktidarın yolu. Votka viski içerim, yanar durur içerim. Eyüp’te namaz kılar ön saflara geçerim.
Kıratıma binerim, budur benim hünerim bir asker görür görmez hemen attan inerim.
27 Nisan 1973 tarihinde Milli Gazete’de de yayınlanmıştır.
Merhum Serden geçti ile 1969’da beraberliğimiz oldu. Onun her sözünde mana ve bir ibret vardır. Ordudan MHP Milletvekili adayı idi. Seçim arabasında bir kilo zeytin, bir kilo tahin helvası, üç tane ekmek, bir ibrik suyla siyasi konuşmalara gidiliyordu. Ses cihazı mikrafon, hoperlör yok. Nutuklar ekseri tenekeden yapılmış. Bir saplı, geniş ağızlı, süzek şeklindeki bir şeyle yapılıyordu. Öğle yemeklerini bizi gezdiren şöförle birlikte Ford minübüste yiyorduk. Süleyman Demirel’e ve İsmet İnönü’ye çok tenkitleri oluyordu. (Hepsi de rahmetli oldular.) Demirel için ”Ben bu Kanuni Süleyman’ım. göğe çıktı şeref, şanım, gel Nazmiyem gel ey canım. zaferimiz mübarek ola” derdi. İnönü için daha coşku ifadeleri kullanıyordu. “Haydi oradan canım sende, kır atın yuları bende. Bunun için iktidara gelsem de bir gelmesem de. Süleymandır emir erim, bir kızarım onu yerim. Ekibimi tamamladım. Baş yardımcım Nihat Erim.” Onları iyi okuyor anlayınca bugünküleri tanımak kolay oluyor. Onun için “Ne bekliyorduk, ne çıktı” sözünü yazıma başlık yaptım.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.