SON DAKİKA
Hava Durumu

MİRASYEDİLERİ DEĞİL ONU ÖZLÜYORUM (4)

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 21:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 21:40
Türk Milleti’nin eski bir meselesi de üretim azlığı, tüketim çokluğudur. Memleketimizde yıllardan beri milletimizi idare eden devlet adamları, yöneticiler, aydınlar büyük hataların içine düşmüşlerdir. Zaman zaman yenilikler, inkılaplar diye büyük sözlerle ortaya atılan birçok hareket yapılmıştır.
Fakat bunları tetkik ettiğimiz zaman bunların hepsinin mahiyeti, batı memleketlerinin tüketimini taklit hareketlerinden ibaret kaldığı, buna karşılık, memleketi refaha götürecek, memleketi zenginleştirecek, kalkındıracak, üretim sağlayacak hareketlere yönelmediğini görürüz. Bu davranış büyük hatadır. Batı memleketlerinin milletimizi kalkındırmakla hiçbir ilgisi olmayan bir takım lüzumsuz adetlerini, modalarını taklit etmek, kopya etmek, sadece ve sadece Türk Milleti’ne israfa mal olan, Türk Milleti’nin kazancını, değerlerini israfa sebep olan batı tüketimini taklitten ibaret kalmış, buna karşılık memleketin asıl acısını, asıl derdini teşkil eden üretim sağlama faaliyetleriyle ilgilenilmemiştir. Türkiye’nin karşılaşmakta olduğu ana meselelerden birisi de budur. Milli eğitim sistemimizin en önemli konusu Türk Milleti’nin evlatlarını milli şuur sahibi insanlar olarak yetiştirmek olmalıdır. Sadece bilgi yüklemek kafi değildir. Yetişecek memleket evlatlarının evvela, Müslüman Türk olarak manevi değerlere bağlı, milli kültürle yoğrulmuş, her zaman ve her evde Müslüman Türk Milleti’nin menfaatlerini korumak ve temin etmek şuuru ve duygusuyla titreyen insanlar olarak yetişmeleri lazımdır.
Okuyan çocuklarımız millet hayatına yük teşkil etmek yerine, milletin hayatına yeni değerler katacak şekilde üretici vasıfta yetişmelidir. Okulu bitiren çocuk bir daha tarlaya gelmiyorsa, tarlaya gitmek istemiyorsa, tezgahın başında değilse bu gidiş yanlış olur. En önemli konu ise halkımızın bin bir fedakarlıkla ödediği vergilerden meydana gelen bütçelerin yıllardan beri israf edilmesi yanlış kullanılmasıdır. Memlekette olan yatırım politikalarının hatalı oluşudur. Yatırımların yıllardan beri süslü binalara, gösterişli faaliyetlere harcanmasıdır. Milleti kalkındıracak, milletimizin huzurunu artıracak, fabrikalara, sanayi kuruluşlarına yatırım yapılmamıştır. Vergiler israf edilmiştir. Halbuki diğer yatırım ve harcamalar bekletilmelidir. Geriye bırakılmalıdır.  (Alparslan Türkeş. Dava syf.11-12)
Devam edecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.