SON DAKİKA
Hava Durumu

MİRAÇ KANDİLİ VE MUCİZE -2-

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2022 19:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 19:00
Kıymetli okuyucularım
Şanlı peygamberimiz bana selam olsun mübarek sözleriyle miraç'ı ve o kutsal yolculuğu anlatmıştır. Miraç'ta Müslümanlara verilen 3 hediye vardır. Birincisi günde kaldığımız beş vakit namazdır. Onun için Peygamberimiz, "Namaz müminlere miracıdır" müjdesini vermiştir. İkinci hediye Allah'a şirk (ortak) koşmayanların cezalarını çektikten sonra er veya geç cennete girecekleri müjdesidir. Üçüncüsü, Bakara Suresi'nin sonundaki iki ayet Amenerrasulü'dür. Bunların haricinde ki başka bir müjde ise peygamberlerden hiçbiri peygamberimizden evvel ve ümmetlerden hiçbiri de Ümmet-i Muhammed'den evvel cennete girmeyecek rivayetidir. Zaten Allah'a şirk koşmayan ların cenneti er veya geç gireceğim müjdesi bizler için ne büyük bir haber ve müjdedir çok şükür biz Müslümanlardan Allah'a şirk ve ortak koşmak gibi bir alçaklık meydana gelmemiştir.

Kıymetli okuyucularım
Miraç Gecesi Şanlı Peygamberimizin büyük mucizelerindendir. Hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir. Namaz bu gecede farz kılındığı için bol bol namaz kılmalıyız. Geçmiş namazlarımızı kaza etmeli ve nafile namazları kılmalıyız. Çok Kuran okumalı ve dinlemeliyiz. Hatalarımızdan pişmanlık duyup tövbe etmeliyiz. Ana-baba ve akraba, komşu ziyaretleri yapmalıyız. Muhtaç ve fakirleri sevindirmeliyiz. Şanlı Peygamberimize çok Salat-ü Selam getirmeliyiz. "Ol seyirde mavera göründü. Ta Sidre-i Münteha göründü. Ol ne idi, ne oldu. Bilmem-Lebriz idi ol ne oldu bilmem" diye Dede Galip Miraç'ı ne güzel anlatmış.

Kıymetli okuyucularım
Peygamberimizin verdiği haberlere göre Miraç'ta kendisine ümmetin durumu bildirilmiştir. Şöyle ki, bir kavim gördüm dudakları deve dudağı gibi görevli melekler bunların dudaklarından sırım dikiyorlar. Ağızlarına ateşten taşlar koyuyorlar, sübürlerinden çıkıyor. "Bunlar kimler" diye Cebrail'e sordum. "Yetim malını, milletin hakkını haksızlıkla yiyenlerdir" dedi. Başka bir kavim gördüm derilerinden sırım (iplik) dilenip ağızlarına takılıyordu. Bunlar  kimler dedim Cebrail, "Bunlar dedikodu yaparak, koğuculuk ederek insanların arasında söz getirip götürerek onların arasını açanlar birbirlerine düşürenler" dedi. Başka bir topluluk gördüm. Önlerinde güzel sofralar en güzel yemekler var. Onlar o güzel yemekleri yemiyorlar da leş kesilmiş kokuşmuş yemekleri yiyorlar. "Bunlar kimlerdir" diye sordum. "Nikahlı helal eşlerini bırakıp harama koşan, zina yapanlardır" dedi. Karınları evler gibi şiş insanlar gördüm. Firavun ve adamları onları çiğneyerek üzerinden geçiyorlardı. "Bunlar faiz yiyenlerdir" dedi. Daha sonra kimisi ayaklarından kimisi memelerinden asılmış kadınlar gördüm. Cebrail, "Bunlar zina eden ve çocuklarını öldüren kadınlar" dedi.

Kıymet okuyucularım
Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) Miraç yolculuğunda yedi kat gökleri geçmiş ve kendisine nice haller gösterilmiştir. Sitret-ül Münteha'dan öteye geçmeyen Cebrail, "Buradan öteye geçersem yanarım" buyurmuştur. Peygamberimiz ilahi davetle oradan ötelere geçmiş ve Allah'a kavuşmuştur. Elbette Miraç gibi bir hadise basit bir makalede anlatılamaz. Bizim gibi acizler ise Buhari Müslim ve diğer kaynaklardan öğrendiklerini okuyucuya aktarmaktadırlar. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.