SON DAKİKA
Hava Durumu

MİRAÇ KANDİLİ VE MUCİZE (1)

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2021 18:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 18:18
Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının 26'sını 27'sine bağlayan yani 10 Mart 2021 çarşamba gecesi Miraç Kandili gecesidir. Miraç, yükselmek yükseğe çıkmak anlamındadır. Bir başka ifade ile Rabbimiz Müminleri Müslümanları her saniye Miraç'a davet etmektedir. Çünkü alçalmak, çömezleşmek Mümine Müslüman’a yakışmaz. Müslüman adam, Müslüman sahibi adam daima yücelerde olması gereken kişidir. O halde Müslüman yaşadığı zaman dilimindeki milletler arasında daha üstün, daha ileri bir seviyede bulunmak mecburiyetindedir. Alçalmak sürünmek, onun bunun merhamet dilenciliği yapmak Müslüman’ın Miraç'ı olamaz. İsra suresinin 1. Ayetinde "Kulunu Muhammed (s.a.v)'i bir gecede (bir gecenin bir vaktinde) Mescid-i Haram'dan alıp Mescid-i Aksa'ya götüren Allah her türlü noksan eksik sıfatlardan münezzehtir (arınmıştır.) O Mescid-i Aksa'daki biz onun etrafını mübarek kıldık, feyiz ve bereket verdik. (Ve bu gece yolculuğunu) Ona (Peygambere) ayetlerimizden bazılarını gösterelim diye yaptırdık. Bu miracın bir safhasıdır ikinci safhası Necm suresinde 6. Ve sonraki ayetlerde anlatılmaktadır bu kısımda Şanlı Peygamberimiz Mescidi Aksa'dan başlayıp semanın (uzayın) uçsuz bucaksız derinliklerine doğru yükseldikleri ve Yüce Rabbimizin katına ulaştıkları kısımdır.

Allah Resulü mübarek ağzından Miraç'ı şöyle anlatmaktadır: "Bir gece Hatim' de uyku ile uyanıklık arasında bulunuyordum. Hatim, Kabe'nin bir bölümüdür. Cebrail gelerek beni aldı ve göğsünü yardı. Kalbimi çıkardı içerisinde zemzem dolu altın bir tas ile kalbimi yıkadı. Kalbimi iman ve hikmetle doldurdu. Katırdan küçük, merkepten büyük beyaz bir biniti çekti ve yularını tutarak bana 'bin' dedi. Hemen Burak denilen bu binite bindim. Cebrail'in refakatinde hareket ettik. Burak o kadar süratle gidiyordu ki ayağını gözünün gördüğü en son noktaya basıyordu. Bu anda Kudüs'e vardık. Cebrail Burağı gelip geçen bütün peygamberlerin bağladığı Mescid-i Aksa'nın kapısındaki halkaya bağladı. Mescid-i Aksa'da Medfun bulunan orada vefat edip orada defnedilen peygamberlerin ruhlarına imam olarak namaz kıldım. Cebrail bana süt ve şarap dolu iki tas getirdi. Bunlardan birisini seçmemi istedi ben sütü seçtim. Cebrail 'Sana Müjdeler olsun fıtratı (yaratılana uygun olanı) seçtin" dedi.

Kıymetli okuyucularım Miraç, Şanlı Peygamberimizin mucizelerindendir. Onu anlamak için mucizeyi anlamak lazımdır. Mucize, akıl duvarlarını yaran, ilmi verileri alt üst eden düşünce ve mantığın kabullenmesi imkansız görünen, tamamen imana dayalı, olağanüstü harikulade, hallerdir. Sadece peygamberlere mahsustur. Değilse 'Falancı kaleci golü önledi. Mucize kurtarış. Falanca yapımcı 5 yıllık kayıp kardeşleri buldu bir mucizeyi daha gerçekleştirdi' gibi saçmalıklar asla mucize olamaz. Hatta keramet denilen bazı olaylarda mucize değildir. DEVAM EDECEK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.