SON DAKİKA
Hava Durumu

MİLLİ EĞİTİM, MİLLİ TERBİYE VE MİLLİ KİMLİK

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2017 21:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 21:54
Sevgili okuyucularım. Eğitimde edep ve hayâ vardır. Terbiye, ahenk ve estetik vardır. Eğitimin başındaki milli sözcüğü çok manalar ifade etmektedir. Gayri milli eğitime “milli eğitim” demek, tabiri caizse karanlığa, aydınlık. Huzursuzluğa, huzur. Edepsizliğe, edepli demek kadar abestir.
     Pedagojik formasyon dersleri alırken, formel eğitimin, onun araç ve gereçleri. Enformel eğitimin, onun araç ve gereçleri, incelemelerinde çok önemli bilgiler ve birikimlerle donatıldığımıza inanıyorum. Anne, baba, ağabey, kardeş, komşu, arkadaş, sokak, gazeteler, dergiler, iletişim araçları, sinema, tiyatro ve basın yayının her çeşidi gibi birçok öğenin, eğitim araç ve gereçleri arasında olduğu bilinmektedir. Modern eğitim maskesi ve kandırmacası adı altında, gençliğimizin hangi badirelere çekildiği malumdur.
     Özellikle çizgi filmler, diziler, internet, sosyal medya gibi yöntemlerle çocuklarımız, birileri tarafından kobay olarak kullanılmaktadır. İçki, sigara, uyuşturucu, aşk maceraları, sevgili tuzaklarına düşürülen çok sayıda gencimizi kaybetmekteyiz. Bunların yanı sıra hırsızlık, isyan, terör, vatan hainliği, din, bayrak düşmanlığı da hızla yayılmakta ve normal gösterilmektedir. İlköğretim okullarında bile kılık, kıyafetler bile tam bir rezalet. Yaka, paça açık, kravatlar yarıya indirilmiş, çirkin ve iğrenç sözler ağızlarından düşmüyor. Sonrada bizim çocuklar okuyor. Adı milli eğitim. Güldürmeyin insanı. Peki, sorumlu kim? Elbette başta anne babalar yani veliler. Vay efendim benim çocuğumun kılık kıyafetine karışamazsın. Çocuğuma kızamasın ve karışamazsın. Sen dersini anlat, maaşını al o kadar. Olur, mu böyle rezalet, böyle ihanet? Sevgi ve şefkat bunun neresinde? Biz bu kafayla daha çok ekranlara çıkıp gözyaşı döker, evden kaçan kızlarımız, uyuşturucu tuzağına düşen gençlerimiz için üzülürüz.
     Tam bir yozlaşma, ahlak ve maneviyat eksikliği. Böyle medeniyet, çağdaşlık ve batılılaşma olmaz. ”Züppe oğlan, hoppa kız, yosma anne, gaz baba” şairin tarif ettiği ahenkli aile bu olsa gerek.
     Milli terbiyede buram, buram Muhammedi ahlak vardır. Milli kimlikte ise Türk milletinin şeref ve haysiyetini, Türk bayrağının izzet ve hamasetini, Türk devletinin kıyamete kadar var olması için, gerektiğinde can ve mal vermeye hazır olmanın şuuru vardır.
     Laz, Kürt, Çerkez, Arnavut, Gürcü, Pomak, Abaza veya muhacir olabilirim. Ancak milli kimliğim tekdir ve Türk milleti olma şerefidir. Burada Müslüman Türk milliyetçiliği sözünü kullanmak zorundayım. Çünkü Müslümanlığını kaybeden toplumların, kimliğini de kaybettiği aşikâr olarak bilinmektedir.
     Ey anneler, babalar, eğitimciler, etkili ve yetkili şahsiyetler.” Sahipsiz bir milletin batması haktır. Sen sahip çıkarsan, bu vatan, bu millet, bu gençlik batmayacaktır” Gelin sorumluluğumuzun bilincine varalım ve gençliğimize sahip çıkalım. Aksi halde timsah gözyaşları çare olmayacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.