SON DAKİKA
Hava Durumu

MENFAAT DÜŞKÜNLERİ VE SOSYAL SINIFLAR

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 17:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 17:19
Kıymetli okuyucularım
Milletimizin içinde şahsi ve toplu menfaat düşkünleri vardır. Her dönemde bunları inkâr etmek mümkün değildir. Son zamanlarda milletimizin çoğunluğu zarar ederken, kar edenlerin sayıları artmıştır. Bir de milletin ortak menfaatleri vardır. ve herkesi ilgilendirmektedir. Menfaatler millidir iç ve dış meseleler adı altında değerlendirilir.

Milletimiz zarar ederken kar edenler veya devamlı menfaat umanlar tehlikeli tiplerdir. Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) "Bizi aldatanlar bizden değildir" buyurmuştur. Toplumun aleyhine (zararına) gelişen hadiseler millet olarak bizim çıkar ve menfaatlerimizi zedeliyorsa bu oyunları organize eden ve sahneye koyanlar kesinlikle milletin dostu olamazlar. Çünkü bunlar sadece yandaşlarının dostudurlar.

Kıymetli okuyucularım
Müslüman Türk Milleti her zaman devletin menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutmuştur. Şayet böyle olmazsa devletin çözüleceğinin farkında olur. İşte milletimizin bu duyarlılığını bilen bazı kişiler (sözde devlet adamları) şahsi çıkarları ve yandaşlarının menfaatleri için yetkilerini kötüye kullanmışlardır. Onun için sosyal kültürel ve ekonomik bakımdan problemler yaşanmıştır. Rüşvetler, vurgunlar, ihale yolsuzlukları, dolandırıcılıklar, gelir dağılımındaki eşitsizlikler, siyasi torpiller, ahlaki çöküşler ve daha neler de neler... Müslüman Türk Milletinin inancı ile bağdaşmayan bir sürü rezalet. Olup bitenlerin, yaşanılan ahlaksızlıkların temelinde menfaat ve çıkar düşkünü tipler olduğunu hepimiz biliyoruz. Halbuki, "Ağlayanın malı gülene hayır getirmez" diyen atalarımız yıllar önce bu gerçeği görmüşlerdir. Geldiğimiz noktada çiftçilerimiz, işçilerimiz, küçük esnafımız, emeklilerimiz askeri ücretlilerimiz ve az gelirli insanlarımız huzursuzdur. Servis edilen yemek programları, moda esintileri, gösterişli otomobiller ve eğlenceler artık inandırıcılığını yitiriyor. Hamasi demeç ve nutuklar da kimseyi tatmin etmiyor.

Kıymetli okuyucularım
Geldiğimiz ve bulunduğunuz ortamda bir Dolar on TL'nin bir Euro on bir TL'nin üzerine çıkmışsa, bir gram altın 580 TL'ye ulaşmışsa kimler ekonominin düzgünlüğünden bahsedebilir? Konu ile ilgili olarak merhum S. Ahmet Arvasi'nin Türk İslam Ülküsü isimli eserinin 1. Cildinde 146-147. sayfalara bakabilirsiniz. Çok yerden maaş alanlarla, geliri ve maaşı çok olanlar elbette bu tariflerin dışındadır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.