SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmetçiğin derisine yapışan sülükler

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2018 21:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 21:44
Sevgili okuyucularım.
Türk milleti olarak hem milli kimliğimiz hem de inancımız olarak mukaddes dinimiz ‘asker ocağını peygamber kucağı’ olarak tarif etmiştir.
Ben konunun bu yönlerine girmeden asıl mevzuya gelmek istiyorum. Uzun süreden beri yazılı ve görsel basında ‘askeri birliklerde’ zehirlenmelerin olduğunu izliyoruz. Bu sıralarda ise af buyurun ‘at eti, eşek eti’ gibi gayri sıhhi besinlerin o şerefli evlatlarımıza şerefsizler tarafından yedirildiğini izliyor ve okuyoruz. Hatta 29.12.2017 Cuma günü akşam haberlerinde bir televizyon kanalında at ve eşek etinin yanında köpek bile kesilip piyasaya sürüldüğünü dinledik. Şahsım adına tüylerim diken diken oldu. İrade dışı, “Vay şerefsizler, vatan hainleri” sözünü kullandım. Bu nasıl bir denetim, nasıl bir ihale ki bakıyorsunuz o kınalı kuzular bayat hindi etinden zehirlenmiş. Bakıyorsunuz bekletilmiş bayat tavuk etinden zehirlenmiş vesair sebepler.
Ben bunları dinleyip okuyunca 1981 yılında kısa dönem 4 aylık askerliğimi hatırladım. Neydi o hatırladığım konu birlikte okuyalım. İlahiyatçı olduğum için cuma günleri namaz öncesi camide sohbet yapıyorum. İlgili yüzbaşımız da beni çok seviyor ve takdir ettiğini söylüyor. Çünkü bir cuma günü namaza giderken sayın albayımız jiple yanımızda durdu ve çok sert bir şekilde, “Namazdan önemli başka bir iş yok mudur?” diye sorunca, takımın arasından üç adım öne çıkarak, nizam ve selam verdikten sonra, “Vardır komutanım” dedim. “Neymiş o söyle bakalım” deyince, “Sayın komutanım vatan ve istiklal için tutulan bir saatlik nöbet, nafile bin yıllık ibadetten efdaldir” deyince “İşte bu, çok mutlu oldum. Hadi namazınızı kılın” dedi.
Daha sonra camiye gelen bir başçavuşumuz “Yahu hoca seni dinlerken çok duygulanıyorum. Her halde ülkücüsün” deyince ben de, “Şüphen olmasın komutanım, şeref duyarım” dedim. İşte o başçavuşum bir şey anlattı. “Hoca şu anda yediğimiz ekmekler kurtlu undan. İlgili komutana söylüyorum. ‘Evlerinde daha iyisini mi yiyorlar? Eleyin ekmeğinizi yapın, gerisini karıştırma’ diyor. Çünkü bozuk unları 50-60 lira ucuza alıyor. Bin çuvalında bir sürü para eder. Askerden palaska vesair parasını alıyor” deyince kendi çapımızda bir araştırma yaptık. Askerde Almanya’dan gelmiştim. İlgili komutanım Murat 124’e bindiği ama üzeri örtülü sıfır Mercedes’i olduğunu tespit etmiştik. Neticede arkadaşlarla şikâyet ettik. Genelkurmay’a isimsiz mektup attık. Bir ay sonra adamın oradan tayini çıkmıştı. Elbette tenzih ediyorum ama hassas olmakta fayda var. Kınalı kuzular bunlara layık değil. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.