SON DAKİKA
Hava Durumu

MANZARAYA BAKINCA

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2022 16:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2022 16:59
Kıymetli Okuyucularım
Türkiye'deki ekonomik manzaraya bakınca, insan üzülüyor. Verilen sözler, yapılan vaatler, alınan tedbirler havada kalıyor. Türk Lirası'nın alım gücü bir türlü rayına oturmuyor. Bindir indir formülü rahatça çalıştırılıyor. Altının gramı yine 835 liraya yükselirken, Dolar 13.50'leri, Euro 15.60'ları görüyor. Çarşı ve pazar tezgahları yine el yakıyor. Söylenilen, uygulaması istenilen talepler laftan ibaret oluyor. Bunlara şahit olunca aklıma ateş böcekleri geliyor. Çoğu okuyucularımız ve gençlerimiz hatırlamazlar. Siyasi rekabetlerin, politik çekişmelerin hızlı olduğu dönemlerde siyasetçilerin cazip vaatleri oluyordu. Ancak verilen sözler, yapılan vaatler yerine getirilmiyordu. Bu manzarayı gören ve iki kişilik bir grup olan ateş böcekleri, radyo ve televizyon kanallarında olayları ‘güldürü sanatı’ haline getirerek paylaşıyorlardı. Bir seferinde ben de izledim ve çok güldüm. Canlandırma şöyleydi: Oyuncuların birisi ‘Panamerikan şirketinden’ bahsediyordu. Diğeri onu yalanlıyordu. Şirketinden ve özelliklerinden bahseden şu ifadeleri kullanıyordu: “Günde 3 paket sigara.” Öteki ekliyordu. “Yeniharman, hiç yok sigarası.” Palavracı devam ediyordu. “Yatak yorgan diz boyu.” Diğeri ekliyordu. “Örtün, örtün açık yat.” Ötekisi devam ediyordu. “Günde 3 öğün şahane yemek.” Diğeri, bu yemekleri tarif ediyordu. “Sabahtan çorba, ekmek bulama. Öğle de pilav, kebap arama. Akşama nohut, hoşaf yok ama.” Sonra da biri konuşuyorken ötekisi onun sözlerine karşılık, dinleyenleri uyarıyordu. “Yalan, inanma, palavra” diyerek alay ediyordu.

Kıymetli Okuyucularım
Karşılıklı olarak tartışmak, ben haklıyım, sen haksızsın gibi yöntemlerle toplumu meşgul etmek yanlıştır. Sevgili peygamberimiz(s.a.v.) Tirmizi’de zikredilen bir hadiste “Bir kavim(millet) gerçekleri(doğru ve hakikatleri), yaşamak(tatbik etmek) için değil de başkalarıyla tartışmak için öğrenirse dalalete(yanlış  ve zorluklara) düşer” buyurmaktadır.

Siyasi polemikler, kazanma hırsları manzarayı bozmaktadır. Halbuki “kul hırsa kapıldığında köle olur, sabır ve kanaat sahibi olduğunda ise hür olur” diyen rahmetli Ahmet Rufai ne güzel söylemiş. Netice itibariyle sokakların, çarşı ve pazarların manzarası, iyi görünmüyor. Kadın cinayetleri, sağlıkçılara yapılan adi ve çirkin saldırılar, hesabı sorulmayan hırsızlıklar ve soygunlar, manzaranın çirkinliğini net olarak göstermektedir. Çoğu insan, ben dahil, “inanma, yalan, palavra” demekten kurtulamıyoruz. Piyasaya sürülen suni ve inandırıcı olmayan gündemler de neticeyi değiştirmiyor. Görünen köyün kılavuza ihtiyacı yoktur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.