SON DAKİKA
Hava Durumu

KÜRESEL ISINMANIN ÜLKEMİZE OLUMSUZ ETKİLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2021 17:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 17:44
"O yeryüzünde olanların hepsini sizin için yaratan, sonra gökyüzüne yönelip onları yedi gök halinde düzenleyendir. O her şeyi hakkıyla bilendir." Bakara ayet 29.
"Allah gökleri ve yerleri örneksiz yaratandır. Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında gece ile gündüzün birbiri ardınca (peş peşe) gelişinde insanlara yarar (fayda) sağlayacak şeylerle, denizde seyreden gemiler de Allah'ın gökyüzünden indirip kendisiyle ölmüş toprağı dirilttiği yağmurda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında rüzgarları ve gökle yer arasındaki emre amade bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk, düşünen bir millet için deliller (örnekler) vardır." Bakara ayet 164.
Kuran-ı Kerim'de, 48 sure ve 113 ayette "gökler ve yeryüzü" ile ilgili bilgi ve uyarılar mevcuttur. Bu bilgi ve uyarılar küresel katillerin ekolojik denge vampirlerinin madde kolik sülüklerin ve terörist odakların işine gelmez. "O, Allah ki yeryüzünü sizin için döşek, gökyüzünü de bina yapan, gökten su indirip, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allaha ortak koşmayın." Bakara ayet 22.
"Allah yeri yayıp döşeyen, orada dağları nehirleri meydana getiren, orada her türlü meyvelerden (erkekli, dişili) iki eş yaratandır. O geceyi gündüze bürüyor. Şüphesiz bunlar da düşünen bir kavim (millet) için Allah'ın varlığını gösteren deliller vardır." Rad suresi ayet 3.
İlgili ayet botanik bilimine açıktan ışık tutmuştur.
"Allah'ın gökleri ve yeri hak ve hikmete uygun olarak yarattığını görmedi mi? Allah gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indiren ve onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkaran, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemileri emrinize veren. Nehirleri de hizmetinize sunandır." İbrahim ayet 19-32.
"Gökleri ve yeri hak ve hikmete uygun olarak yarattı. Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah bilir. Allah yedi(kat) göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Allah'ın emri bunlar arasında inip durmaktadır. Allah'ın her şeye kadir olduğunu, her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz." Talak suresi ayet 12.
"O Allah 7 göğü tabaka tabaka yaratandır. Allah'ı yaratmasında hiç bir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak, hiç bir çatlak ve düzensizlik görüyor musun? Yemin olsun size, en yakın göğü kandillerle (yıldızlarla) donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve ahirette diriliş ve hesap gününde de onlara alevli ateş azabını hazırladık". Mülk suresi ayet 3-5. Aynı surenin 15. Ayetinde ise "Allah yeryüzünü sizin ayaklarınızın altına serendir. Haydi onun üzerinde yürüyün ve Allah’ın rızıklarından yiyin. Dönüş ancak onadır" buyrulmaktadır.
Şimdi sormak istiyorum;
Emperyalist ve kapitalist ayakların oyunları ile vahşi bir şekilde dünyanın dengesini bozmaya çalışanların, iklim katillerinin, milyarlarca canlı ve de ağaç türlerinin, bitkilerin yok oluşuna alkış tutanların mesuliyetleri nedir?
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.