SON DAKİKA
Hava Durumu

KUR’AN’DAKİ HAYVANLARLA İLGİLİ AYETLER

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2018 21:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 21:14
Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de toplam 21 sure ve 45 ayette hayvanlardan bahsedilmektedir. “Yeryüzünde gezen her türlü canlı ve (gökte) iki kanadıyla uçan her türlü kuş, sizin gibi birer topluluktan başka bir şey değildir. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonunda hepsi Rablerinin huzurunda toplanıp getirilecektir.”
 “Yine o, hayvanlarda da irili ufaklı var edendir. Allah’ın size rızık olarak verdiğinden yiyin de şeytanın adamlarına uymayın. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır. (Ayetin bu kısmı, o hayvanların yük taşıyanları ve tüylerinden döşek yapılanları yaratandır, şeklinde tercüme edilmesi mümkündür.)”
“Yahudilere tırnaklı hayvanların hepsini haram kıldık. Sığır ve koyunların ise sırtlarında veya bağırsaklarında bulunanlar ya da kemiklerine karışanlar dışındaki iç yağlarını (yine) onlara haram kıldık. İşte böyle, azgınlıkları sebebiyle onları cezalandırdık. Biz elbette doğru söyleriz.” (Aslında bunlar haram şeyler değildir. Yahudiler bir zamanlar bıldırcın eti ve kudret helvasıyla beslenmişlerdir. Sonra saldırganlık, zulüm, hakka karşı baş kaldırma, Peygamberi öldürme, faiz alma, insanları öldürmeyi helal sayma gibi ölçüsüz davranışları sebebiyle birçok temiz rızıklardan mahrum edilmişlerdi.) (En-am Suresi Ayet 38-142-146.)
“Hayvanları da yarattı. Onlarda sizin için bir ısınma ve birçok faydalar vardır. Hemde onlardan yersiniz. Onları akşamleyin getirirken, sabahleyin salıverirken de sizin için bir güzellik (ve zevk) vardır. Hem binesiniz diye hem de süs olarak atları, katırları ve merkepleri de yarattı. Bilemeyeceğiniz daha nice şeyleri de yarattı.”
“Şüphesiz (sağmal) hayvanlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarında ki fışkı ile kan arasından  (süzülme), içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz. Rabbim bal arısına şöyle iham etti; Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin. Sonrada meyvelerin hepsinden ye de Rabbinin sana kolaylaştırdığı (yaylım) yollarına gir. Onların karınlarından çeşitli renklerde bal çıkar. Onda insanlar için şifa vardır.”
“Allah, size evlerinizi huzur ve dinlenme yeri yaptı. Hayvanların derilerinden gerek göç gününüzde gerek ikamet gününüzde kolayca taşıyacağınız evler, onların yünlerinden, yapağılarından ve kıllarından bir süreye kadar yararlanacağınız ev eşyası ve geçimlikler meydana getirdi.” (Nahl Suresi - Ayet: 5-6-8-66-68-69-80)
Not: Çağımızın küresel katilleri, insan ve hayvanların ve de tabiatın (doğanın) vampirleri, insanlığı çok korkunç ve vahim tehlikelere atmaktadır. Para uğruna bunlara göz yumanlar mesuliyetten asla kurtulamayacaklardır. Bugün kullanılan tohumlar, zehirli ilaçlar ve gübreler bile bir müddet sonra hepimizin katili olacaktır. Onun için Allah’ın uyarılarına dikkat etmek zorundayız.
Devam edecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.