SON DAKİKA
Hava Durumu

KUR’AN’DA CEZA KAVRAMI VE KATİLLER

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2017 21:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 21:03
Sevgili okuyucularım; daha önce kısasın önemini ifade etmeye çalıştık. Kur’an kısas dâhil bütün cezai müeyyidelerin uygulanmasını kamu gücüne yani devlete bırakmıştır. Mağdur olan hak sahibi ister talep eder, onun adına devlet uygular. Bunun tersi olursa “ihkak-ıhak” yani kan davası tetiklenmiş olur. Kasten adam öldürmekle ilgili kuran şu beyanda bulunuyor.”Kim bir mümini kasten öldürürse onun cezası, içinde sürekli kalacağı cehennemdir. Allah bunu yapana gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için korkunç bir azap hazırlamıştır.”(nisa.93). Yanlışlıkla adam öldürmenin cezası ise diyet ve kefarettir. Burada müminin öldürülmesi ifadesi nisa suresinin 92. ayetinde net olarak açıklanmıştır. Özel bir durum söz konusudur.
     İslam adına gelişen mezhepler, çeşitli tarikatlar, fırkalar ve benzeri alt kimliklerin inanç adına diğer dini gruplara saldırmasıdır ki, üst dini kimlik olan Müslümanlık şuurundan mahrum olanların birbirleriyle çatışmalarıdır. İslam tarihi maalesef bu cinayetler ve savaşlarla lekelenmiştir. Kerbela olayı, çaldıran savaşı, güneydoğudaki isyanlar, işid, el nusra, Hizbullah, hizbultahrir ve benzeri yüzlerce cinayet şebekeleri kan akıtmaya devam etmektedir. Bunların hamileri, destekçileri, finansörleri, liderleri hepsi birer katildirler. Yerleri içinde devamlı kalacakları cehennemdir.
     Kur’an’ın üzerinde durduğu bir konuda terör dür. Terör bu günkü şekliyle yeni bir kavram olmakla beraber, eşkıyalık, adam öldürmek,  gasp, yol kesme gibi asayiş ve toplum düzenini ihlal eden, mal ve can emniyetini tehdit eden eylemler insanlık tarihinde çok eskiden beri bilinmektedir. Kuran bu eyleme fesat, fitne yani bozgunculuk adını vererek, bu eylemleri, yeryüzünün düzenini bozucu bir hareket olarak lanetlemiştir. Bu tip eylemlere en ağır cezayı ön görmüştür. Geldiğimiz noktaya bakarsak, tek kelimeyle kuranın cezai müeyyidelerine ihtiyaç vardır.
     Falan hukukçu, fiş manca siyasetçi Allahtan iyisini bilemez. Ne demek çağdaş hukuk? Sapık 7–8 yaşındaki çocuğa tecavüz edecek, boğup, öldürecek. Avukat bozuntusu çıkıp, “efendim kız çocuğu gelişmiş, görünen yerleri, tahrik edici olmuş” buda hafifletici sebep olarak dikkate alınmalıymış. Önce avukat bozuntusunu cezalandıracaksın. Şunu ifade etmek istiyorum. İdam cezası mutlaka uygulanmalıdır.
     Hem öldürüyor, hem ırza geçiyor, hem askerimi, polisimi şehit ediyor, sonrada ceza evinde besleniyor. Ben bir buçuk yıl buca ceza evine derse gittim. Bir hayli tecrübe edindim. Onun için beni öldüren birini oğlumdan alınan vergilerle beslemeyin. Kuranın hükümleri en çağdaş sistemlerdir. İnkâr edenler kâfir olurlar. İnkâr etmeden uygulamayanlar ise kebair yani büyük günah işlemiş olurlar. Başımıza bela gelince “kanı yerde kalmasın” çığlıkları yetmiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.