SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüsü ve küresel katiller

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2020 18:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2020 18:09
Cezayir’de, Zengibar’da vahşice kesilen ve katledilen yavrular… Irak’ta öldürülen bir buçuk milyon insan… Suriye’de katledilen bir milyon altı yüz bin insan… Filistin’de acımasızca öldürülen ve zulüm gören yüz binler… Bunun yanında dünyada her gün açlıktan ölen 25 bin çocuk.
Trafik kazalarında ölenlerin sayısı yaklaşık günde 4700 kişi. Uyuşturucudan, alkolden, cinayetlerden, sigaradan, kanserden ve diğer hastalıklardan ölenlerin sayısı her gün için belki yüz binleri bulur. Ayrıca küresel ve vahşi kapitalizmin organizasyonunda kirletilen sular, öldürülen canlılar, tahrip edilen ormanlar, perişan edilen güzelim doğa ve dünyamız.
Zehir saçan fabrikaların atıkları ve daha da neler neler…
Siz ey küresel katiller. Ey simokinli, kravatlı cinayet şebekeleri. Ey terör piyonlarını besleyip, büyütenler. Ey beyaz örünün kara vicdanlılar. Şimdi mi aklınız başınıza geliyor? Koronavirüsüne atacak bir bomba imal edemiyorsunuz.
Gelin birlikte Kuran’a göz atalım. Bakınız Rabbimiz Bakara Suresi’nin 243. Ayetinde ne buyuruyor? “Bakmaz mısın görmez misin ki o kimseler binlerce kişi iken ölüm korkusuyla diyarlarından çıktılar. Allah’ta kendilerine ‘ölün’ dedi. Sonra da onlara bir hayat verdi. Muhakkak Allah insanlara karşı bir fazilet sahibidir. Ancak insanların pek çokları şükretmiyorlar.”
Ayetin izahında şu açıklamalar vardır. “Görmedin mi, bilmedin mi ilmin bu malum şeye ‘yaygın hastalığa’ daha yetişmedi mi? Ne garip. Görmedin mi, haberin yok mu? Baksana şunlara, binlerce kişi oldukları halde ölümden kaçmak için diyarlarından, yurtlarından çıktılar. Allah da onlara ölün dedi. Sonra bunlara yeniden hayat verdi.
Rivayetlere göre Irak’ta bir kasabada ‘Tâun’ hastalığı görülmüş. İnsanlar oradan kaçmışlar. Bir başka rivayette ise İsmailoğullarından bir kavim cihattan, harpten kaçmışlar. Amma çoğu yolda izde telef olmuşlar. Tefsirlerde bahsedilen ‘Hazkil Zülkifl’ Aleyhisselamdır denilmektedir. İslama göre ölümden kaçmanın, yahut ölüme koşmanın akıl kârı olmadığı bilinmektedir. Neticede ölüm hükmi ilahidir. Dikkat edilirse koronavirüsünden ölenlerin çoğu yaş itibarı ile kemale ermiş kişilerdir. Tedbirimizi alalım. Takdir Allahındır.
“Koçun boynuzuna saklansak dahi ölüm bize yetişecek ve bizi mutlaka yakalayacaktır.” Küresel katillere ve vahşi kapitalizmin uşaklarına duyurulur. (Bakınız Elmalı Tefsiri Cilt 2. Sayfa 818-819-820)
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.