SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıymetli okuyucularım

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2022 17:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 17:02
Akıl, vicdan ve adalet terazisinde tartılacak ve unutulmayacak öyle olaylar var ki,hafızalarımıza kazınmıştır.
Bunlardan unutulmayacak birisi de Mehmet Ali Ağca’nın Abdi İpekçiyi vurması ve son duruşmasında mahkeme hakimine ben cezaevinden kaçacağım ve papayı vuracağım demesidir.
25 Kasım 1979’da Ağca cezaevinden kaçmıştır. Hiç yabancı dil bilmeyen o güne kadar yurt dışına çıkmamış olan Ağca Bulgaristan’a kaçmıştır. Balkanlarda Müslüman Türk istemeyen Bulgaristan’a Ağca nasıl girmiştir. Kendisi gibi Malatya doğumlu olan ve kaçakçılığı organize etmek için uzun süre Bulgaristanda kalan Ebuzer Uğurlu Ağca’ya yardım yapmıştır.
1966’dan 1973 yılına kadar Türkiye’ye 25 milyon mermi ve 70 bin silah sokmakla suçlanan Ebuzer Uğurlu, da daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştır. Papa suiskastini soruşturan savcı ve yargıçlar ‘papa bize yardımcı olmadı’ demişlerdir. O dönemde Ecavit Başbakan, Hasan Fehmi Güneş İç İşleri Bakanı, Tuncay Mataracı’da gümrük bakanıydı.  7 Haziran 1985 günü Ağca’nın kaçmasını sağlayan Tuncer Mataracı olduğunu söylemişti. Mataracı kaçakçılık ve silah baronları mafya tarafından şehit edileb Gün Sazak’tan sonra Gümrük Bakanı olmuştur. Ebuzer Uğurlu’nun istediği kişiler gümrük müdürlüklerine ve gümrük kapılarında görevlendirilmiştir. Papayla hesaplaşmak isteyen Sovyetler Birliği ve Papayı komunistler öldürttü demek ve bunun faturasını Türklere yıkmak isteyen Amerika kontrolündeki NATO Ağca’yı bu amaçla devreye sokmuştur. Sonra da ‘Bu işler Türk gladyosunun işi’ diyenlerin yanıldıkları anlaşılmıştır. O dönemde ‘Millet gazetesini almak isteyen Ebuzer  Uğurlu, Ağca ile irtibatlıdır. Ağca bunları sonradan ifade etmiştir. Bu arada ‘İSA’ olduğunu söylemiştir. Ağca’nın bu hareketlerinde Türk milleti mahcup olmuştur. Şayet bu işlerde bir gladyo parmağı var ise Türk milletini sevmeyen parmaktır. Yeni rezaletlerin olmaması için eskiler hatırlanmalıdır. Hatta hesaplar sorulmalıdır. Devlete sızan siyaseti maske olarak kullananlar bilinmeli ve deşifre edilmelidir. Yurt dışına kaçan hırsızların arkalarında kimler var bilinmelidir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.