SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyametin küçük ve büyük alametleri - 3

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2018 21:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 21:38
Kıyametin küçük alametleri şöyle sıralanmıştır.
Dini emirlerin ihmal edilmesi, ahlakın bozulması, zinanın çoğalması, alkollü içeceklerin açıkça yapılır olması, bilgisizliğin artması, ilmin ortadan kalkması, ehliyetsiz insanların söz sahibi olmaları, adam öldürme olaylarının artması, dünya malının bollaşması, mala düşkünlüğün aşırı derecede ilgi görmesi, zekat verecek, zekat almaya layık fakirin bulunmaması gibi olaylar kıyametin küçük alametlerinin bazılarıdır.
Ayrıca binaların çoğalması da bu cümleden olarak ele alınmıştır. Bunlar kıyametten önce yaşanılacak olaylardır. Karar okuyucularımızındır. Başta İslam alemi ve Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın manzarası bizlere bazı şeylerin çağrışımını yapmaktadır. Yine şanlı Peygamberimizin mübarek bir sözünde şu bilgiye rastlıyoruz. "Ümmetimin üzerine bir zaman gelecek ki, o zamanın derviş ve dindar geçinenleri riyakar olacaklardır. Yani gösteriş dindarlığı yapacaklardır. O zamanın devlet adamları, amirleri ve yöneticileri, torpil, rüşvet, adaletsizlik ve menfaat üzerine davranacaklardır. O zamanın ticaretinin tamamında faiz söz konusu olacaktır. O zamanın kadınları dünya süsüne, dünya ziynetine önem vereceklerdir (Modaperest olacaklardır). İşte bunlar kıyamet alametleridir." Ayrı bir kudsi hadiste şu uyarıya rastlıyoruz. "Süt emen masum yavrular olmasaydı, ot yayılan dilsiz hayvanlar olmasaydı, Allah denilince titreyen kalpler olmasaydı, ihtiyar halleriyle secde ve rükuya varan piri faniler (Allah'ın salih kulları) olmasaydı, sizin üzerinize durmadan bela yağardı, bela" buyrulmaktadır.       
Kıyametin kopmasından hemen önce meydana gelecek ve birbirini izleyecek olan olaylara kıyametin büyük alametleri denmektedir. Bu alametler tabiat kanunlarını aşan ve insan iradesinin dışında gerçekleşen olaylardır. Peygamberimiz mübarek bir sözünde "Kıyametten önce on alamet görmediğimiz sürece dünyanın sonu gelmez" buyurmuştur. Bu on alamet şöyle sıralanmıştır.
1-Duman
2-Deccal
3-Dabbetü'l arz
4-Güneşin batıdan doğması
5-Yecüc ve Mecüc'ün çıkması
6-Hz. İsa'nın gökten inmesi
7-Yer çöküntüsü
8-Ateş çıkması
9-Her emzikli kadının çocuğunu terketmesi
10-Her hamile kadının çocuğunu düşürmesi ve insanların adeta sarhoş haline gelmeleri
Allah'ın azabının şiddeti ve iman sahibi samimi Müslümanların bu şiddetli günden emin olarak kurtulmaları.
Bir sonraki yazıda kısa izahlar yapılacaktır.
Devam edecek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.